E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar 3 ayın en kötü haftasında---

Gelişen piyasalar 3 ayın en kötü haftasında

Gelişen piyasalar 3 ayın en kötü haftasında
01 Ağustos 2014 - 11:24 borsagundem.com

Gelişen piyasalar, Arjantin'in iflası ve hayal kırıklığı yaratan kar rakamları nedeniyle 3 ayın en kötü haftasına doğru ilerliyor

Gelişen piyasa hisseleri, Arjantin'in temerrüde düşmesinin yatırımcının daha riskli varlıklara talebini azaltması ve beklentinin altında kalan karların ardından, son 3 ayın en fazla kayıp yaşanan haftasına yaklaşıyor. Güney Kore wonu para birimlerini aşağı çekti.

Samsung Electronics Co, UBS AG'nin hisse notunu düşürmesi sonrasında, Seul'de Ağustos 2012'den bu yana en sert iki günlük gerilemesini yaşadı. Tech Mahindra Ltd, kar rakamları tahminlerin altında kalınca Mumbai'de yüzde 2.2 değer kaybetti. China Petrochemical Development Corp ve LCY Chemical Corp yüzde 6'dan fazla düşerek Tayvan hisselerini aşağı çektiler. Won dolar karşısında yüzde 0.8 değer kaybederken, peso ve Tayland bahtı yüzde 0.5 geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.6 kayıpla Hong Kong saati ile 14:10'da 1,059.46 olarak, bu haftadaki kayıplarını yüzde 1.8'e taşıdı. Samsung'un beklentilerin altındaki kar rakamları, Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz ve Arjantin'in iflas etmesi endeksin bu yılki rallisinin abartıldığı yorumlarını beraberinde getirdi. Endeks bu yıl Çin ekonomisinin çıkış yapması ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) varlık alımlarını azaltmasının sermaye çıkışına neden olacağı yönündeki endişelerin yatışması sayesinde, yüzde 7.8 yukarıda seyrediyor.

Manila'daki BDO Unibank stratejisti Jonathan Ravelas ''Yatırımcılar riskten kaçma eğiliminde. Artan jeopolitik riskler, Arjantin'in iflası ve Wall Street'in gerilemesi yatırımcıları kazançlarını sermayeye çevirmeye itiyor'' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)