E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar 15 ayın dibinde---

Gelişen piyasalar 15 ayın dibinde

Gelişen piyasalar 15 ayın dibinde
23 Eylül 2014 - 09:56 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji şirketlerinin ve işlenmemiş materyal üreticilerinin gerilemesi öncülüğünde 15 ayın en düşük seviyesine geriledi

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji şirketlerinin ve işlenmemiş materyal üreticilerinin gerilemesi öncülüğünde ile 15 ayın en düşük seviyesine geriledi. Çin hisseleri, imalat PMI’ının beklentileri aşmasının ardından yükseliş gösterdi.

Samsung Electronic Co. Seul’da 2 yılın en düşük seviyesine gerilemeye hazırlanırken, Güney Koreli çelik üreticisi Posco yüzde 6.2 değer kaybederek gelişmekte olan ülkelerin materyal hisse senetlerini 6 ayın en düşük seviyesine çekti. Şanghay Bileşik Endeksi, gemi üreticilerinin yükselmesi ile yüzde 0.7 artış kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 gerileyerek Hong Kong saati ile 13:27’de 1,038.04 puan oldu ve 5 Haziran’dan bu yana en düşük kapanışı gerçekleştirmeye ilerliyor. HSBC Holdings Plc ve Markit Economics tarafından hazırlanan Çin öncü Satın Alma Yöneticileri Endeki Ağustos ayındaki 50.2 seviyesinden Eylül ayında 50.5 yükseldi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 50 seviyesindeydi

PT MNC Asset Management fon yöneticilerinden Akbar Syarief, “Bugün açıklanan Çin verisi yatırımcıların ekonominin görünümü ile ilgili güvenlerini canlandırmaya yeterli değil. Yatırımcılar hala Çin hükümetinin teşvik sağlamasını istiyorlar” şeklinde konuştu.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 3.5 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 4.1 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)