E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yükseliyor---

Gelişen piyasa hisseleri yükseliyor

Gelişen piyasa hisseleri yükseliyor
22 Ekim 2014 - 13:53 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri teknoloji hisseleri öncülüğünde yükselişi 4. güne taşıyor

Gelişen piyasa hisseleri teknoloji hisseleri öncülüğünde yükselişi 4. güne taşırken 2 aya yakın bir sürenin en uzun süreli kazanç dönemini kaydetmeye hazırlanıyor. Endonezya rupiahı düşüş kaydediyor.

AU Optronics Corp. Taype’de 8 ayın en büyük yükselişini gösterdi. Alibaba Group Holding Ltd.’nin bir birimi olan Citic 21 CN Co.Hong Kong’da yüzde 23 prim yaptı. Hang Seng China Enterprises Endeksi 1 aydan uzun bir sürenin en büyük artışını kaydetti. Endonezya rupiahı dolar karşısında yüzde 0.2 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 yükselerek Hong Kong saati ile 09:08’de 987.63 puan oldu. Teknoloji hisseleri, Apple Inc.’in rekor seviyedeki tatil satışı tahmininin ABD şirketlerinin kar açıklamaları ile ilgili iyimserlik yaratması ile yüzde 1.7 değer kazandı.

Manila merkezli BDO Unibank Inc. baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, “Gelişmekte olan piyasalara ilişkin görünüm oldukça pozitif olmayı sürdürüyor. ABD talebinin yükseldiğine yönelik işaretler cesaret verici” dedi.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 1.5 gerilerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 10.7 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 0.4 düşüş gösterirken, 14.4 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)