E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yükseliyor---

Gelişen piyasa hisseleri yükseliyor

Gelişen piyasa hisseleri yükseliyor
30 Temmuz 2014 - 15:48 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, 18 ayın en yükseğine ilerliyor

Gelişen piyasa hisseleri, OAO Sberbank’ın ABD yaptırım listesinden çıkarılmasının ardından Rusya hisselerindeki yükselişi hızlandırması ile 18 ayın en yüksek seviyesine çıkmaya hazırlanıyor. Güney Kore hisseleri ise daha yüksek temettü ödemesi yapılacağı söylentileri desteğiyle değerlendi.
 
Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, Micex Endeksi’nin 2 Temmuz’dan bu yana en büyük artışı sağlaması ile yüzde 3.4 yükseldi. Ruble ise dolar karşısındaki 4günlük düşüşü sonlandırdı. SK Telecom Co., Kospi endeksinin 2011’den bu yana en yüksek seviyeye tırmanmasıyla yüzde 5.9 değer kazandı. Çin hisseleri, değerlemelerin Aralık’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasının ardından Hong Kong’ta önceki kazançlarını azalttı.
 
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 artarak Londra saati ile 09:08’de 1,082.66 puan seviyesine geldi. Endeks, 2006’dan bu yana en uzun süreli yükseliş ile üst üste 6 aylık kazanca hazırlanıyor. ABD ve AB, Rusya Başkanı Vladimir Putin’in üzerindeki baskıyı artırarak Ukrayna politikasını değiştirmesini sağlamak amacıyla Rusya’nın banka, enerji ve savunma sanayi şirketlerine yeni yaptırımlar uyguluyor. Koera Economic Daily’nin haberine göre, Güney Kore, devletin işlettiği şirketlerden temettü hisselerini artırmalarını isteyecek.
 
Moskova’da bulunan Alfa Capital Partners Ltd. araştırma müdürü Vladimir Bragin, “Yaptırımlar insanların beklediği kadar sert olmadı. Piyasa, kötü haberlerin çoğunu geride bıraktı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)