E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yükselişte---

Gelişen piyasa hisseleri yükselişte

Gelişen piyasa hisseleri yükselişte
22 Temmuz 2014 - 13:01 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'in büyümeye katkı sağlamak için yeni adımlar atacağının iddia edilmesi üzerine 17 ayın yükseğine yaklaşıyor

Gelişen piyasa hisseleri 17 ayın zirvesine doğru çıkıyor. Buna sebep olarak, Çin hükümetinin büyüme için adımlar atacağının spekülasyonunun neden olduğu Hong Kong'daki Çin hisse senetlerinin rallisi gösteriliyor. Endonezya rupisi, bir başkan adayının seçimi kabul etmemesi üzerine zayıfladı. 

Hang Seng China Enterprises Endeksi'nin yüzde 2.4 yükselmesinin ardından, China Petroleum&Chemical Corp hisseleri 2 ayın en büyük çıkışını sağladı. Aluminum Corp of China Ltd, hafif metal fiyatlarının boğa piyasasına girmesiyle, yüzde 7.4 sıçradı. Rusya hisseleri altı günlük düşüşe son verdi. Endonezya rupisi dolar karşısında erken saatlerdeki kazançları tersine çevirerek yüzde 0.5 zayıfladı ve Jakarta Bileşik Endeksi yüzde 1.9 geriledi. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.7 yükselerek Londra saati ile 09:06'da 1,071.15 puan oldu. Endeks Şubat 2013'ten bu yana en yüksek kapanışa doğru ilerliyor. The Hang Seng China Enterprises Endeksi altı ayın zirvesine tırmanarak, değerlemeleri neredeyse 1 ayın düşüğüne indiren 4 günlük kaybını sonlandırdı. Endonezya'da Joko Widodo'nun kazandığı başkanlık seçimi sonuçları bugün resmi olarak açıklanacak, fakat rakip aday Prabowo Subianto seçimlerin demokratik olmadığını söyledi. 

Manila'daki BDO Unibank Inc stratejisti Jonathan Ravelas ''Yatırımcı portföyünü artan jeopolitik risklere ve Çin gibi makul değerlemeler sağlayan piyasalardaki pozisyonlara göre ayarlıyor. Endonezya barışçıl bir geçiş süreci yaşıyor ve Widodo'nun galibiyeti reformların devam edeceğine olan beklentileri artıracak'' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)