E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri ayı piyasasına mı giriyor---

Gelişen piyasa hisseleri ayı piyasasına mı giriyor

Gelişen piyasa hisseleri ayı piyasasına mı giriyor
16 Ağustos 2018 - 10:09 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, küresel ortamın getirdiği zorluklarla birlikte ayı piyasasına girebilir

Gelişen piyasa hisseleri, Ocak ayında geldikleri gün içi zirveden yüzde 20'nin üzerinde geri çekildi. Dolardaki yükseliş, ABD-Çin ticaret savaşı ve emtia fiyatlarındaki düşüş devam ederek gelişen piyasalar için sıkıntı yaratıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saatiyle 13:29'da yüzde 0.2 düştü ve yedi günlük arka arkaya kayıp serisinde yüzde 5'in üzerinde geriledi. Kapanış fiyatları baz alındığında, Ocak ayında gelinen zirveden yüzde 20 seviyesinde gerçekleşecek bir düşüş ise, gelişen hisseleri ayı piyasasına sokacak.

ABD ve Çin arasında ticaret müzakerelerinin devam ettiği yönündeki haberler de EM'lerdeki düşüşü kesmeyi başaramadı. Teknoloji şirketleri, kar endişeleri ve petrolün varil başına 65 dolar civarından işlem görmesiyle birlikte Perşembe günü aşağı yönde hareket etti.

Bir yandan, ABD'de artan faizler ve küresel likiditedeki küçülme, gelişen piyasa varlıkları için olumsuz bir ortam oluşturuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)