E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGedik Yatırım’dan 3. çeyrek stratejisi---

Gedik Yatırım’dan 3. çeyrek stratejisi

Gedik Yatırım’dan 3. çeyrek stratejisi
17 Temmuz 2017 - 16:51 borsagundem.com

Dünyada yerelde riskler artıyor, borsaların zirvelerdeki seyri sürüyor… İşte Gedik Yatırım'dan 2017 Üçüncü Çeyrek Strateji ve Beklentiler Sunumu…

Faizler ve volatilite endeksleri, küresel ölçüde hisse senetlerindeki trendin devamı için iyi birer gösterge niteliğinde. Buralarda kalıcı bir bozulma görülmediği sürece global ölçüde hisse senedi piyasalarında olacak geri çekilmelerin, ara düzeltmeler ve alım fırsatları olarak kalmaya devam edeceğini, yüksek çarpanla değerlemelerin yılın geri kalanında da devam edeceğini düşünüyoruz. 

Yurtiçinde makro ekonomik göstergelerin büyük çoğunluğunda en kötünün geride kaldığını düşünüyoruz. Kredi Garanti Fonu (KGF) ve alınan mali ihtiyati tedbirler büyüme tarafında etkisini gösterdi. Yılın ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde %5’lik bir büyüme yakalandı. Yılın ikinci çeyreğine yönelik öncü göstergeler %5’in hafif üzerinde bir büyüme oranını işaret ederken, üçüncü çeyrekte baz etkisi nedeniyle büyümenin yüksek seyrini korumasını bekliyoruz. Bu çerçevede ikinci çeyreğin başında %3,3 olarak tahmin ettiğimiz yıllık büyüme tahminimizi %5,3’e revize ediyoruz. Göreceli olarak yüksek seyreden büyüme, enflasyonda yılın son ayı ile birlikte kalıcı olarak tek haneye düşüş beklentisi ve CDS primlerindeki düşüş sermaye piyasalarımız açısından pozitif bir görünüm oluşturuyor. Makro çerçevedeki bu görünümün sermaye piyasalarındaki pozitif trendin kalıcı bir şekilde negatife dönmesini engelleyeceğini düşünüyoruz. 

BIST’in emsallerine ve tarihsel ortalamalarına kıyasla hala iskontolu olduğunu söylemek mümkün olsa da bu iskontonun tek bir yükseliş trendi ile sonlanmasını beklemiyoruz. Bu nedenle orta ve uzun vadeli potansiyelin devam ettiğini düşünmemize karşın gelinen seviyelerde portföylerde seçici olmak kaydıyla Hisse oranlarının makul seviyelerde tutulmasını (olası düzeltmelerde bu oranın artırılmasını) tavsiye ediyoruz. Ons fiyatlarındaki geri çekilme ve Dolar/TL kurunun seviyelerini göz önünde bulundurduğumuzda bu çeyrek için portföylere altın (gram/TL) eklenmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Mevcut faiz oranlarını göz önünde bulundurduğumuzda risk/getiri beklentisi dengeli olan bir portföyde mevduat eşdeğeri ürünlerin (mevduat, ÖST, fon vs.) ağırlığının %50+ şeklinde olmasını makul olarak değerlendiriyoruz.

2017 ÜÇÜNCÜ ÇEYREK STRATEJİ VE BEKLENTİLER SUNUMU İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)