E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGedik Yat. Ort.'nın statü değişikliğine onay---

Gedik Yat. Ort.'nın statü değişikliğine onay

Gedik Yat. Ort.'nın statü değişikliğine onay
16 Haziran 2014 - 18:05 borsagundem.com

Gedik Yatırım Ortaklığı'nın, Gedik Yatırım Holding'e dönüşmesi talebine SPK'dan onay çıktı

Gedik Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan KAP açıklamasında statü değişikliği ve ayrılma hakkı fiyatına ilişkin olarak şu bilgilere yer verildi:

''14.02.2014 tarih ve  318 sayılı yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereğince, şirketimizin Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı statüsünden çıkması kapsamında esas sözleşmemizde çeşitli değişiklikler yapılarak, şirketimizin faaliyet konusu değişikliğine paralel olarak ticaret ünvanının "Gedik Yatırım Holding A.Ş." olarak değiştirilmesi talebimiz    Sermaye Piyasası Kurulu'nun  III-48.2 sayılı" Menkul Kıymet Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'  nin  (MKYO Tebliği) 41' inci maddesi çerçevesinde Sermaye Piyasası Kurulu' nun 05.06.2014 tarih ve 12233903-320.99-467 5773 sayılı yazısıyla olumlu karşılanmıştır.

Bu kapsamda;

1. Genel Kurul toplantısı ilan edilecek olup, esas sözleşme değişikliklerinin , Şirketimizin genel kurul toplantısında onaylanarak tescil işlemleri gerçekleştirilecektir.  

2. Pay sahiplerinin ayrıntılı olarak bilgilendirilmelerini teminen dönüşüm raporunun ve genel kurula katılıp dönüşüme ilişkin esas sözleşme değişikliklerine olumlu oy kulanan ortaklar dışındaki tüm ortakların sahip oldukları payların 1,06 TL üzerinden Şirketimizin hakim ortağı olan Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından satın alınacaktır.

3. Payların satın alınmasına ilişkin  Kurulca onaylanan  bilgi formu, genel kurul toplantısından önceki 15 gün boyunca yapılacak özel durum açıklaması ile kamuoyuna duyurulacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)