E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGaziantep'e Beşiktaş piyangosu---

Gaziantep'e Beşiktaş piyangosu

Gaziantep'e Beşiktaş piyangosu
28 Mayıs 2017 - 08:56 borsagundem.com

Beşiktaş’ı desteklemek için şehir dışından 30 bine yakın taraftar Gaziantep’e gelirken, taraftarların şehir ekonomisine 2 günde 30 milyon liralık katkı sağlayacağı hesaplanıyor.

Süper Lig’den düşmesi kesinleşen Gaziantepspor’un bugün oynanacak Beşiktaş karşılaşması öncesinde, siyah-beyazlı taraftarlara stadının önemli bölümünü açması şehir ekonomisini de canlandırdı. Beşiktaş’ı desteklemek için şehir dışından 30 bine yakın taraftar Gaziantep’e gelirken, taraftarların şehir ekonomisine 2 günde 30 milyon liralık katkı sağlayacağı hesaplanıyor. Gaziantepspor da maçtan 3 milyon liranın üzerinde bilet geliri elde edecek.

Türk Hava Yolları (THY) maç için Gaziantep-İstanbul uçuşlarına 5 ek sefer koyarken, bilet fiyatları da gidiş dönüş 800 liraya ulaştı. Birçok taraftar Kahramanmaraş, Adana ve Şanlıurfa gibi Gaziantep’e yakın illere uçarak buradan karayolu ile şehre gidiyor. 37 bin kişilik Gaziantep Arena’da oynanacak maçta da rekor seyirciye ulaşılması bekleniyor. Bilet fiyatlarının 70 lira ile 180 lira arasında değiştiği maç için şehir dışından toplam 30 bin Beşiktaşlı taraftar bekleniyor.

Şehirde esnafın hazırlıklarını tamamladığını anlatan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Maç öncesinde çok sayıda taraftar kentteki otellerde rezervasyon yaptırdı. Şu anda tahmin ediyorum ki kentteki otellerde yüzde 70-75 oranında doluluk sağlandı. Maç için kente gelen taraftarlar esnafın yüzünü güldürecek. Gerek lokantalar gerek baklavacılar gerekse oteller düzenlemelerini bu yönde yapıyor. Biz de Beşiktaşlı taraftarlar evlerine baklava götürsün diye fazla mesai yaparak üretimimizi maç günü arttıracağız” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)