E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGayrimenkul sertifikalarında açığa satış yasaklanacak---

Gayrimenkul sertifikalarında açığa satış yasaklanacak

Gayrimenkul sertifikalarında açığa satış yasaklanacak
10 Ekim 2017 - 10:32 borsagundem.com

BIST: Park Mavera 3 Sertifikaları sermaye piyasası kredi alımlarında kullanılabilecek

Borsa İstanbul, Park Mavera 3 Sertifikaları sermaye piyasası kredi alımlarında kullanılabileceğini, açığa satış işlemlerinde kullanılmayacağını açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Borsamızda işlem gören TOKİ Park Mavera3 Projesi gayrimenkul sertifikaları, 09/10/2017 tarihinden itibaren, açığa satış işlemleri hariç olmak üzere sermaye piyasası araçlarının kredili alım işlemlerine konu olabilecek, açığa satış işlemleri hariç olmak üzere sermaye piyasası araçlarının kredili alım işlemlerinde özkaynak olarak kabul edilebilecek ve özkaynak oranının hesaplanmasında uygun görülen diğer sermaye piyasası araçları gibi gayrımenkul sertfikalarının da %100’ü kabul edilebilecektir.

Ayrıca daha önce de duyurulduğu üzere, Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. söz konusu gayrimenkul sertifikalarında 02/10/2017 tarihinden itibaren piyasa yapıcı olarak faaliyete başlamıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D.demirkan 10 Ekim 2017 13:46

    AÇIĞA SATIŞ YAPILIR. KUVVETLİ ALICI OLURSA ZARAR EDERLER.DEMEKKİ BU ŞİRKETLERE GÜVEN YOK.EMGYO 3.30 DAN 2.50 YE GELDİ BİR AY İÇİNDE AŞAĞI-YUKARI.BU HİSSEYE GÜVENMİ OLUR.

  • mahir10 Ekim 2017 12:56

    bende emlak konut sandım. devlet güvencesiyle alan yatırımcıya sürekli açığa satış yapılıyor fiyat düşürüyor belki vijdan yapmışlardım dedim ama nerdeeeeee