E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakGayrimenkul sektöründen Körfez turu---

Gayrimenkul sektöründen Körfez turu

Gayrimenkul sektöründen Körfez turu
15 Ağustos 2016 - 06:30 borsagundem.com

Gayrimenkul sektörü temsilcileri yurtdışı turuna çıkacak ve “Türkiye yatırım için doğru adres” mesajı verecek. Şirketler, 3 ay içinde yurt dışında 3 ayrı fuara katılacak

Başarısız darbe girişimi sonrası gayrimenkul sektörü güç birliği kararı almıştı. Emlak Konut GYO ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) 60 bin konut ve ofis için bir kampanya düzenledi. 1 ay süre ile peşinat yüzde 20’ye, faiz 0.7’ye çekildi, vade 120 aya uzadı. Ağustos sonuna kadar sürecek kampanya sayesinde satış ofisleri doldu. Şimdi de güç birliği kararının ikinci adımı olarak yurtdışı turuna çıkılacak. Şirketler yurtdışı gayrimenkul fuarlarına birlikte katılacak ve yabancı yatırımcıya Türkiye’ye yatırımın avantajlarını anlatacak.

3 FUARA HAZIRLIK

Gayrimenkul sektörünün üreten, vergi veren, 2 milyon kişiye istihdam sağlayan ve 200 alt sektörü besleyen ve dolayısı ile milyonlarca kişiye dokunan bir sektör olduğunu söyleyen GYODER Başkanı Aziz Torun, büyüyen ve gelişen, 2023 hedefleri olan Türkiye için gayrimenkul sektörünün stratejik öneme sahip olduğunu ifade etti. Yurtiçinde yapılan kampanyaya ek olarak Türkiye’nin yurtdışında tanıtımı için de projeler geliştirdiklerini belirten Torun, “Ekonomi Bakanlığı’nın önderliğinde oluşturulan TİM, DEİK, TÜSİAD, MÜSİAD, gibi STK’larla birlikte GYODER olarak yurt dışında Türkiye algısını güçlendirmek üzere çalışmalara katılacağız. Bunun yanı sıra sadece gayrimenkul özelinde bir çalışmamız daha olacak. GYODER olarak 3 ay içinde yurtdışında 3 ayrı fuara katılıyoruz. Eylül ayında Dubai, ekim ayında Kuveyt ve kasım ayında da Cidde Cityscape fuarlarında olacağız” dedi.

AVRUPA’YA DA GİDECEK

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum Fransa’da gerçekleşen uluslararası gayrimenkul fuarı Mipim ile Dubai’de gerçekleşen Cityscape’e her yıl katıldıklarını ancak bu yıl daha da güçlü bir katılım yapacaklarını dile getirdi. Emlak Konut GYO tarafından yapılacak yurtdışı turlarının Körfez ülkeleri ile sınırlı kalmayacağını dile getiren Kurum, “Eylül ayında Londra, Amerika, Frankfurt ve Paris’e ‘roadshow’a gideceğiz. Hem şirketlerimizin hem de ülkemizin yarınları bugünden daha iyi olacak ve bunu yabancı yatırımcılara anlatacağız. Sırtımızdaki yükten kurtulduk ve artık daha hızlı koşacağız” dedi.

PANELLER YAPILACAK

AZİZ Torun, yurtdışındaki negatif algıyı kırmak için etkin lobi yapacaklarını söyledi. İnşaat şirketlerinin Dubai, Kuveyt ve Cidde’de gerçekleşecek fuarlarda 400-500 metrekarelik stantlar kiralayacağını dile getiren Aziz Torun, “Fuarlara hazırlıklı gideceğiz. Arapça tercümanlar, hukukçular olacak. Paneller ve bire bir görüşmelerde Türkiye’ye nasıl yatırım yapılacağının yabancılara anlatılacağız” diye konuştu.

VATANDAŞLIK BEKLENİYOR

GEÇEN yıl ülke genelinde yabancıya yaklaşık 23 bin konut satıldığını ve 4.5-5 milyar dolar gelir edildiğini belirten sektör temsilcileri artık 10 milyar dolar üzerine çıkmanın mümkün olduğunu ifade ediyor. Sektörde yeni bir finansman modeli olan gayrimenkul fonlarının yabancı yatırımcı çekmek için önemli bir adım olduğunu belirten sektör temsilcileri, “Yabancının talep ve beklentisine göre de konut üretilmeli. Bunun yanında kamudan da destek gelirse yabancıya mülk satışı artar. Bürokrasi yüzünden ev alan yabancı aylarca oturma iznini alamıyor. Sistemin daha kolay ve hızlı çalışması gerekiyor. Ayrıca uzun süreli oturma izni ve belli bedel üzerinde ev alana vatandaşlık verilmesi büyük önem taşıyor” dedi. (Hürriyet / Gülistan Alagöz)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)