E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakGayrimenkul Kıymetler Borsası faaliyette---

Gayrimenkul Kıymetler Borsası faaliyette

Gayrimenkul Kıymetler Borsası faaliyette
20 Ekim 2018 - 18:15 borsagundem.com

Gayrimenkul Kıymetler Borsası MÜSİAD önderliğinde kuruldu.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce dile getirdiği Gayrimenkul Kıymetler Borsası’nın dernek önderliğinde GABORAS’ın kurulduğunu söyledi.

Türkiye’de 158 milyon tapu olduğu bilgisini veren Kaan, bu tapuların tümünün bir ekonomik değer ihtiva ettiğini, sadece geçen yıl tapuda 8 milyondan fazla işlem yapıldığını aktardı. Kaan, 2017’de 1.4 milyondan fazla konutun el değiştirdiğini kaydederek internet ortamındaki beyanlar ile sektöre kontrolsüz arz edilen gayrimenkullerin rakamının 20 milyondan fazla olduğunu bildirdi. GABORAS ile güvenli piyasa arz mekanizmaları gözetilerek gayrimenkul sektörünün kıymetlerinin tanımlaması ve dijitalleşmesinin yeniden yapılacağını dile getiren Kaan, Türkiye merkezli borsanın, 2023 hedeflerine ulaşılması noktasında önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Kaan, “Amacımız; sektörün sürdürülebilir, şeffaf ve tanımlı hale gelmesi, ortak, en ileri teknolojik imkanları kullanan güven esaslı bir platformdan taşınmazların yönetilmesi” dedi.

Saniyeler içerisinde tapu işlemi 

GABORAS Genel Müdürü İshak Kurtuluş Altun ise yazılım ve teknik altyapı olarak borsanın Türkiye’nin en gelişmiş projesi olduğunu belirterek, “Proje ile saniyeler içerisinde şeffaf ve güvenli borsa ortamında tapu değişim işlemleri güvenle yapılabilecek. Uygulama kapsamında ayrıca, bölgesel değerler üzerinden hisseli alım-satım işlemleri de zamana ve mekana bağlı kalınmaksızın kolayca yapılabilecek” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Mukbin.21 Ekim 2018 14:10

    Ya onu birak bunlar 1 fiyatina uretip 4 katina satmaya alistilar. Faizin %25 seviyesinde hiperenflasyon ortaminda Gayrimenkul yatirimi her zaman para kaybettirir. Bu ortamda gayrimenkul alinmaz. Bekleyin eninde sonunda bu gayrimenkul fiyatlari yari fiyatina kadar dusecek.

  • ns21 Ekim 2018 11:40

    Bu ülkenin bakanı gyo hissesi alın ev almayın yatırımınızı buraya yapın dedi güvendik KLGYO hissesi aldık 3,80 den şimdi tuvalet kağıdı oldu 1.50 almayanı dövüyorlar. sermayem eridi pul oldu. vahit kiler denen adamda bu şirketin sahibi AKPbitlis milletvekili. yazıklar olsun sanada insanları kandırıyorlar. hakkım hellal değil sizlere. şimdi yine küçük yatırımcıyı çarpmanın başka formülleri aranıyor heralde anladığım kadarı ile..

  • Sela nik21 Ekim 2018 01:15

    Baktıkları millette kakalamanı yeni platformu