E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGaranti Bankası'na 1.4 milyar dolarlık kaynak---

Garanti Bankası'na 1.4 milyar dolarlık kaynak

Garanti Bankası'na 1.4 milyar dolarlık kaynak
03 Mayıs 2018 - 09:49 borsagundem.com

Garanti Bankası, 457 milyon dolar, 670.5 milyon euro ve 145 milyon dolar tutarlı 3 dilimli sendikasyon imzaladı.

Garanti Bankası, yurtdışı borçlanma programı çerçevesinde 2017 yılının Mayıs ayında uluslararası piyasalardan sağladığı 1.2 milyar euro tutarındaki sendikasyon kredisini %100 oranında yeniledi. 367 gün vadeli 457 milyon ABD Doları ve 670,5 milyon euro ve 2 yıl 1 gün vadeli 145 milyon ABD tutarında toplamda üç dilimden oluşan krediye 17 ülkeden 38 banka katılım gösterdi. Dış ticaretin finansmanında ve kurumsal amaçlarla kullanılacak kredinin toplam maliyeti 367 gün vadeli dilimler için Libor artı %1,30 ve Euribor artı %1,20 olurken, 2 yıl bir gün vadeli dilim için Libor artı %2,10 olarak gerçekleşti. 

Yenilenen sendikasyon kredisiyle ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Garanti, bu işlemle, güçlü muhabir bankacılık ağı, deneyimli ekibi ve dış kaynak yaratmaktaki yetkinliğini bir kez daha kanıtladı. Piyasalardaki dalgalanmalara, güncel konjonktüre ve Mart ayındaki Moody’s kredi derecelendirme notu indirimine rağmen, sendikasyon kredisini başarıyla yenilememiz ve işleme 2 yıl vadeli dilimi eklememiz  Garanti’nin yurtdışı kredi piyasalarındaki sürdürülebilir fonlama yaratma gücünün altını çizmiş oldu. Bu işlem aynı zamanda uluslararası piyasaların Türk bankacılık sektörüne güvenini kanıtlarken, Türk ekonomisinin potansiyeline duyulan inancı da tescilledi.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)