E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGalip Öztürk’ün işlem yaptığı hisseler taban oldu---

Galip Öztürk’ün işlem yaptığı hisseler taban oldu

Galip Öztürk’ün işlem yaptığı hisseler taban oldu
25 Mayıs 2018 - 13:10 borsagundem.com

Özderici GYO, İş Finansal Kiralama ve Metro Yatırım hisselerinde sabah açılışın ardından yüzde 19’u aşan düşüş yaşandı. Kayıpla birlikte adı Galip Öztürk’le anılan üç hissede alıcı kalmadı.

BORSAGUNDEM.COM

Uzun süredir Gürcistan’da yaşayan Galip Öztürk’ün Borsa İstanbul’da işlem yaptığı halka açık Özderici GYO, İş Finansal Kiralama ve Metro Yatırım Ortaklığı hisseleri açılışın ardından taban oldu.

Galip Öztürk’ün adıyla anılan üçi hissede de yaşanan büyük düşüş yüzde 19’u aştı. Yatırımcı cephesinde dikkat çeken ve kulislerde bir anda gündem olan ‘üç taban’da, OZGYO’daki kayıp yüzde 19.36, ISFIN’da yüzde 19.91, ECBYO’da ise yüzde 20 olarak gerçekleşti.

SERT SATIŞ YAŞANDI

Özderici GYO’da (OZGYO) hisse şubat ta 1.5 TL seviyesindeyken 3 ayda 14.49 seviyesine yükseldi . Kısa sürede yüzde 866 oranında prim gerçekleşti ancak yükseliş bugün yerini inişe bıraktı. Hissede sert satış yaşandı. Güne 12.3 TL’den giren hisse ilerleyen saatlerde 9.92 liraya kadar geriledi.

TARİHİ ZİRVEDEN ÇÖKÜŞE

İş Finansal Kiralama’da (ISFIN) şubat ayı sonlarında 1.5 TL seviyesinden işlem yapılırken Hisse mayıs ayının başında yüzde 313 artış sonucu 6.20 TL ile tarihi zirvesini gördü. Ancak bu noktadan sonra düşüş başladı. Bu sabah 4.48 TL’den açılan hisse yüzde 20’ye yakın kayıpla 3.54 seviyesine kadar geriledi.

HİSSELERDE ALICI YOK

Halka açık Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı’nın satın alınmasının ardından adı Metro Yatırım Menkul Değerler A.Ş’ye çevrilen şirketin hisseleri de ‘taban’dan payını aldı. Sabah açılışta 2.06 lira olan hisse yüzde 20 oranında düşüşle 1.64 lira seviyesinde işlem görüyor.

Taban gerçekleşince üç hissede de alıcının olmadığı görüldü.

‘BEDELSİZ’ TERS TEPTİ!

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) dün yayınlanan Haftalık Bülteni’nde İş Finansal Kiralama’nın 45 milyon liralık ‘bedelsiz’ine, Özderici GYO’nun ise 60 milyon liralık ‘bedelli sermaye artırımı’na onay verildi.

Bedelsiz sermaye artırım kararının ardından hisseler ertesi gün pirim yaparken bu beklenti İş Finansal Kiralama’da tam tersi oldu. Çıkış beklerken yaşanan taban yatırımcıları şaşkına döndürdü.

HAPİS CEZASI ONANDI

Yılın başında Yargıtay 6. Ceza Dairesi’nde görülen dosyada, Galip Öztürk’ün ‘örgüt kurmak ve yönetmek’ suçundan aldığı 7 yıl 11 aylık hapis cezası onandı. Bu karar üzerine Gürcistan’ın başkenti Batum’da bulunan Galip Öztürk’ün Türkiye’ye dönemediği biliniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 11,34
En Yüksek: 11,49
En Düşük: 11,28
Değişim -0,87 %
FK: 4,46
PD / DD: 1,16
İşlem Hacmi 28.925.132
Toplam Adet: 2.544.663
Ağırlıklı Ort.: 11,53