E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGalip Öztürk Türkiye'ye döndü ve konuştu---

Galip Öztürk Türkiye'ye döndü ve konuştu

Galip Öztürk Türkiye'ye döndü ve konuştu
21 Ekim 2016 - 21:38 borsagundem.com

Gürcistan'dan Türkiye'ye dönen Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk, dün gece Türkiye'ye giriş yaptı.

Gürcistan'dan Türkiye'ye dönen Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk, dün gece Türkiye'ye giriş yaptı. Öztürk yaptığı açıklamada, "Zekeriya Öz'ü ihbar ettim ama yakalamadılar" dedi.

Uzun bir süredir Gürcistan'da yaşayan Galip Öztürk, dün gece Türkiye'ye giriş yaptı. Bugün Trabzon Adliyesi'ne gelerek hakkında bulunan 4 yakalama kararı nedeniyle mahkemeye çıkarak ifade veren Öztürk, Adliye çıkışında açıklamalarda bulundu. Öztürk, "Şu an Trabzon Adliyesinde vermiş olduğum dosyalardan bir tanesi, Büyükşehir Belediyesi'ndeki paralelcilere hakaretten diğeri Avukat Yusuf Danyal'a 15 Temmuz'dan önce paralelci dediğim için ki sonrasında bu örgütten tutuklandı. 2003'lü yıllarda Sosyal Hizmetlere yaptırıp verdiğim 10 tane villanın o gün imara aykırı diye devlete bağışladığım bir olaydan benle alakası yok iken Yargıtay'daki paralelcilerin Galip Öztürk yeniden yargılansın dediği bir dosya. Yani bu kadar memleketin hali vahimdi. İnşallah en ufak bir yerdeki kripto paralelci de bulunur ve tutuklanır. İnşallah her şey daha güzel olur" dedi.

Kendisine kumpas kurduğunu ileri sürdüğü FETÖ/PDY üyelerinden şikayetçi olacağını söyleyen Öztürk, "Bana kumpas kuranlardan davacı olacağım, Muammer Akkaş'a militan savcı dediğim için de yine Tekirdağ'da devam ediyor. Zekeriya Öz, Celal Kara ve Muammer Akkaş bunlar tamamen bir çete olarak İstanbul Adliyesini yönetiyordu. O günlerde 2012 yılında ben bunları söylediğimde apar topar beni tutuklayarak cezaevine attılar. Allah'ın yardımı ile çıktık ama hak etmediğimiz bir 5 yılı yaşamak zorunda kaldık. Mesele ben değildim. Mesele 15 Temmuz'dan önce bunu görüp daha fazla taraftar toplamak taraftarımız olmalıydı. 15 Temmuz akşamı prangalarından ayrılan bir milleti dünya gördü ve yerinde izledi. Şu anda Türk olmak önemli bir yere geldi. Sadece 15 Temmuz hayranlığından dolayı sayın Cumhurbaşkanımıza dünyada çok büyük bir hayran kitlesi var. Şu an Dünya Lideri seçimi olsa bunu kazanacak tek liderin Recep Tayyip Erdoğan olacağını düşünüyorum" dile konuştu.

Zekeriya Öz'ü Türkiye'ye ihbar ettiğini de vurgulayan Öztürk, "Celal Kara ile birlikte Zekeriya Öz, Gürcistan'a geldiklerinde benim de haberim oldu. Yine ben Türkiye'de emniyet yetkililerine haber verdiğimde daha aranması olmadığı saatlerde Gürcistan'a girmişti. Aranması olduktan sonra devletimizin önlem alacak gücü yoktu. 15 Temmuz öncesinde bu kişilerin yakalanması için Türkiye'de haber verdiğim kişilerde daha sonrada FETÖ/PDY'den içeri gittiler. Onun için paralelciyi paralelciye şikayet ederek durduramazdık. Bizim mücadelemiz sadece bireysel katkıdan oluşuyordu. Sadece Celal Kara, Zekeriya Öz ve Muammer Akkaş, bu işte sembol olmuş değil. Bu yapının siyasi ayağının da mutlaka ortaya çıkacağını ve normalleşmenin olacağını düşünüyorum. Düşmanlarımızın istemediği başkanlık sistemine geçerek bu sorunları çözeceğiz. Sol örgütlere geçmişte hep 'Rusya mı kafamıza bela ediyor' diye derdik. Aslında arkalarında Amerika olduğunu 15 Temmuz'dan sonra insanlar daha iyi anladı ve gördü" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,89
En Yüksek: 2,99
En Düşük: 2,87
Değişim 0,70 %
FK: 1,13
PD / DD: 0,49
İşlem Hacmi 24.711.214
Toplam Adet: 8.476.684
Ağırlıklı Ort.: 2,92