E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray'da kader günü!---

Galatasaray'da kader günü!

Galatasaray'da kader günü!
21 Ekim 2016 - 16:18 borsagundem.com

Sarı-kırmızılı yönetim, Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesiyle ilgili genel kuruldan yetki isteyecek

Galatasaray Kulübünde mali darboğazdan çıkabilmek için planlanan Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi projelerinin geleceği, yarın olağanüstü genel kurulda karara bağlanacak.

Sarı-kırmızılı kulüp yönetimi, Riva ile Florya'da bulunan araziler için hazırlanan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) iştiraklerinden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile ön protokolü yapılan projelerin hayata geçirilebilmesi için genel kurul üyelerinden onay isteyecek.

Maslak'ta bulunan UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi'de gerçekleştirilecek kongrenin gündeminde konu, "Taşınmazların değerlendirilmesiamacıyla ve bundan elde edilecek gelirin büyük kısmının Galatasaray Kulübü ile bağlı kuruluşlarının borçlarını ödemek, finansal yapılarını güçlendirip, mali bağımsızlığını sağlamak üzere kullanmak şartıyla,29 Haziran 2016 tarihinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile imzalanan ön protokoleuygun olarak nihai sözleşme imzalamak üzere yönetim kurulunun tam olarak yetkilendirilmesinin görüşülüp karara bağlanması." şeklinde yer alıyor.

ÖZBEK SUNUM GERÇEKLEŞTİRECEK

GENEL kurul üyelerinin sözlerinin bitmesi sonrası UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi’nde kritik dakikalar başlayacak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) iştiraklerinden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’yla ön protokolü yapılan Riva ve Florya projelerinin hayata geçirilebilmesi için üyelerden onay istenecek.

Kulübün yılda 40 milyon dolar faiz ödediğine dikkat çeken sarı kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, projelerin hayati bir öneme sahip olduğuna dikkat çekiyor.

PROJE ONAYININ ÖNEMİ NEDİR?

500 MİLYON DOLAR GELİR

GALATASARAY Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yakın geçmişte yaptığı açıklamalarda projelerin önemini kullandığı şu ifadelerle anlatmıştı: “Bu iki projeden uzun vadede yaklaşık 500 milyon dolar hasılat paylaşımı şeklinde bir gelir bekliyorum. Bu paranın yüzde 100’ü banka borçlarından kurtulmak için kullanılacak. Sayın genel kurul tarihi bir karar verecek.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)