E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGalatasaray'ın yeni başkanının dev planı---

Galatasaray'ın yeni başkanının dev planı

Galatasaray'ın yeni başkanının dev planı
25 Mayıs 2015 - 12:52 borsagundem.com

Galatasaray'ın yeni başkanı Dursun Özbek, kulübün gelirlerini artıracak projelerini anlattı

Eğer bu yıl şampiyonluğu göğüslerse gelirini en az 50 milyon lira artırarak 384 milyona çıkarmayı planlayan Galatasaray’ın yeni başkanı gelir artırıcı önlemler için de harekete geçiyor. Dursun Özbek’in listesinde ilk sırada GS Store var.
 
Galatasaray denilince akla ilk gelen belki de futbolculardan daha fazla borçları. Ancak hem yeni başkan Dursun Özbek’in projeleri hem de bu yıl muhtemel şampiyonluk ile gelecek olan önemli gelir farkları kulübün bu makus tarihini geride bırakabilir. Başkan Özbek Habertürk’e yaptığı açıklamada başkan olmadan önce de sorumluluğunu üstlendiği Galatasaray Store ile işe başlayacağını belirtti. Özbek, ilk olarak mağazaların Çatalca’da bulunan deposunu stattaki yeni yerine taşıyarak yıllık 2.4 milyon TL olan depolama giderlerini 800 bin TL’ye indirmiş durumda. Hem GS Store hem de kulübün borçlarını azaltıp gelirlerini artıracak o kadar çok gelişme bekleniyor ki Galatasaray artık borç ile anılmayabilir. Bunları Özbek’in sözlerinden yola çıkarak tek tek ele alalım. Hemen şunu belirtelim Özbek yönetimi futbol takımını küçültmeden hatta mevcut yıldızlara yenisini katarak devam etmeyi, mağazacılıkta olduğu gibi giderleri önemli ölçüde kısmayı amaçlayan bir yönetim anlayışını benimsiyor.
 
ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEN SÜRPRİZ GELİR OLACAK
Henüz tam net değil ancak bu yıl olası şampiyonluk Galatasaray’da yeni yönetimin elini oldukça güçlendirecek. Çünkü bu yıl Şampiyonlar Ligi ayakbastı parası 8 milyon Euro’dan 12 milyona çıkmış durumda.
 
Bilenmeyen bir diğer konu Şampiyonlar Ligi’nde maç başı yayın gelirleri ve gruptan çıkma parasının yüzde 50 artırılmış olması. Galatasaray eğer önceki yıl olduğu gibi tek başına Şampiyonlar Ligi’ne katılır ve gruptan çıkarsa 40 milyon Euro gelir elde edecek.
 
15 MİLYON LİRA EKSTRA ŞAMPİYONLUKTAN
Kubülün gelir beklentileri ağırlıklı olarak tabii ki şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi beklentisi. Şampiyon olması durumunda Galatasaray diğerlerine göre 15 milyon lira daha fazla gelir elde edecek. Yılın ilk 9 ayında toplam 56.7 milyon lira yayın hakkı geliri olan kulübün yayın geliri 100 milyon liraya ulaşacak.
 
METRO VE YAN YOL HASILATI ARTIRACAK
Özbek yönetimi taraftarın stadyuma ulaşmasını engelleyen metro ve yan yolların bu yıl tamamlanacağını düşünüyor. Böylece önümüzdeki sezon hem kombine satışlarının hem de olası şampiyonluk sonucu stat içi ve dışı reklam ve sponsorluk gelirlerinin önemli ölçüde artacağını düşünüyor.
 
GS STORE’U KULÜP KENDİ AÇIP DIŞARIDA DA BÜYÜYECEK
Şimdiye kadar franchise şeklinde açılan GS Store mağazalarını artık kulüp kendisi açacak. Üstelik kenara köşeye değil, önemli merkezlerin herbirinde büyük GS Store mağazaları olacak. Sadece yurtiçine değil yurtdışına da benzer mağazalar açılacak. İlk hedef Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri. Daha sonra Arap dünyası ve diğer Müslüman ülkeler olacak.
 
ONLINE SATIŞLARA AĞIRLIK
Online satışa büyük önem verilecek. Nitekim 24 Ocak 2015 tarihinde başlayan sömestr kampanyası ile 2014 yılının 12 aylık internet cirosu sadece 15 günde gerçekleştirildi. Mağazacılık şeffaf, hızlı ve denetlenebilir yeni bilgisayar otomasyonu, yenilenmiş online satış sitesi, yeni organizasyon yapısı ve yeni ofisiyle perakende sektöründe en rekabetçi şirketlerle yarışacak yapıya kavuşturuldu. Bu sayede de uzun zamandır zarar eden şirket, 2015 yılının ocak, şubat, mart döneminde üst üste üç ay kâr elde etti. Dursun Özbek ve ekibi, mağazalardaki verimlilik ve ürün çeşitliliğinin artışı ile birlikte, gelecek yıl 120 milyon TL ciro ve iki yıl içinde 500 milyon TL’lik şirket değerine ulaşmayı planlıyor. Ana hedef ise, istikrar ve mali disiplin ile şirket değerinin beş yılın sonunda da 1 milyar TL’yi bulması. Böylece yıllık 30 milyon lira kâr elde edilmesi bunun 12.5 milyon lirasının ise kulübün giderlerinde önemli yer tutan amatör kümelere aktarılması planlanıyor.
 
SOSYAL MEDYADAN KAZANACAK
Dursun Özbek’in gelir artırmak için gözünü diktiği bir başka alan sosyal medya. Dursun Özbek, “Türkiye’nin en çok taraftarı olan kulübümüzde bulut bilişim ve mobil teknolojileri kullanarak neredeyse tüm taraftarlarımızı tek tek tanıyabileceğimiz bir sistem kuracağız. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ni teknolojiyi de kullanarak senenin her günü faydalanılabilecek bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Sosyal ağlarda Türkiye’nin lideri olan kulübümüzün bu ağlardan kısa vadede yılda 2 milyon dolarlık bir gelir elde etmesini hedefliyoruz” diyor. 
 
BEYOĞLU’NA DA BİR OTEL GELİYOR
Mecidiyeköy’de kulübe ait olan arazide otel yapılacak ve yıllık 5 milyon dolar yıllık geliri olacak. Ayrıca Beyoğlu’ndaki eski kulüp binasının da otel veya ofis olarak değerlendirilmesi için fizibilite çalışması başlatıldı. Tabii Riva-Florya gibi değerli gayrimenkullerin değerlendirilmesi yönünde projeler de yine gündemde. Stadın intifa hakkının alınması ile hak sayesinde bankalardan yeni finansman kaynakları sağlanacak; yüksek faizli borçlar yeniden yapılandırılabilecek.
 
Rahim AK / HT Gazete

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)