E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray: 2 - Çaykur Rizespor: 0---

Galatasaray: 2 - Çaykur Rizespor: 0

Galatasaray: 2 - Çaykur Rizespor: 0
25 Ocak 2015 - 18:06 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ligin ikinci yarısına galibiyetle başladı. Çaykur Rizespor'u iki golle uğurladı.

Spor Toto Süper Lig’in 17. hafta mücadelesinde Galatasaray, konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup ederek ikinci devreye galibiyetle başladı. Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Wesley Sneijder ve 44. dakikada Bruma kaydetti. Sneijder ikinci golün asistini de yapan isim oldu.
Galatasaray bu galibiyetle puanını 38'e yükseltirken, Çaykur Rizespor 14 puanda kaldı. Sarı kart sınırında olan Selçuk İnan, maçta gördüğü sarı kartla gelecek hafta Bursaspor maçında forma giyemeyecek.

BURAK YILMAZ 3 DAKİKA SAHADA KALABİLDİ
 
Galatasaray'da mücadele öncesinde sürpriz bir şekilde uzun sürmesi beklenen sakatlığından dönen ve yedek kulübesinde mücadeleye başlayan Burak Yılmaz, 78. dakikada Umut Bulut'un yerine oyuna dahil oldu ve sonrasında hem büyük bir şok yaşadı, hem de taraftarlarına şok yaşattı.
Taraftarların büyük alkışı ve tezahüratı ile oyuna dahil olan golcü oyuncu, 3 dakikanın ardından bir anda kendini yere bıraktı. Tedavinin ardından oyuna devam edemeyen futbolcu, gözyaşları ile kenara gelirken, Hamit Altıntop 83. dakikada oyuna dahil olan isim oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1.dakika Hakem İlker Meral'in düdüğüyle karşılaşma Çaykur Rizesporlu oyuncuların santra vuruşuyla başlıyor.
2.dakika Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını Çaykur Rizespor yakalıyor. Ludovic Obraniak'ın derinlemesine pasında Deniz Kadah savunmanın arkasında sol kanatta kalesini terk eden Fernando Muslera'dan önce topa sahip oluyor. Deniz Kadah, bekletmeden kaleyi düşünüyor ancak kaleci Fernando Muslera topu taca uzaklaştırıyor.
7. dakika GOOLL Galatasaray, Wesley Sneijder'ın golüyle 1-0 öne geçiyor. Alex Telles'in uzun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Selçuk İnan uygun durumda bulunan arkadaşı Wesley Sneijder'a pasını veriyor. Sol çaprazdan yerden vuruşunu yapan Sneijder, topu kaleci Serkan'ın sağından ağlarla buluşturuyor.
12.dakika Galatasaray, ikinci gol fırsatından yararlanamıyor ! Wesley Sneijder'ın mükemmel ara pasında Bruma ceza sahası içinde kaleci Serkan ile karşı karşıya kalıyor. Bruma, kaleye vurmak yerine Serkan'ı geçmek istiyor ancak bunda başarılı olamıyor.
20.dakika Ceza sahası dışına açılan topa Sabri Sarıoğlu sağ çaprazdan bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kaleyi bulmuyor.
27.dakika Kullanılan köşe vuruşundan sonra ceza sahası dışına açılan topu kontrol eden Kıvanç Karakaş kaleyi cepheden gören bir noktadan şutunu çekiyor ancak top az farkla kale direğinin yanından auta çıkıyor.
35.dakika Emre Çolak'ın ceza sahası dışından şutunda savunmadan seken top kornere gidiyor.
44.dakika GOOLL Bruma, Galatasaray'ı 2-0 öne geçiren golü atıyor. Bu aynı zamanda Bruma'nın Süper Lig'deki ilk golü.
45.dakika İlker Meral ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor.
46.dakika Hakem İlker Meral'ın düdüğüyle ikinci yarı başlıyor.
49.dakika Sol kanattan kullanılan köşe vuruşu Galatasaray savunması tarafından ceza sahası dışına uzaklaştırılıyor. Sağ çaprazda topa sahip olan Orhan Ovacıklı sert bir biçimde topu penaltı noktasına doğru gönderiyor. O bölümde Filip Holosko tek vuruşla kaleyi düşünüyor ancak top yandan auta gidiyor.
55.dakika Çaykur Rizespor, yüzde yüzlük gol fırsatından yararlanamıyor ! Galatasaray savunmasının az adamla yakalandığı bir pozisyonda sol kanatta topla buluşan Filip Holosko bekletmeden sağ taraftan bindiren Sercan Kaya'yı görüyor. Sercan, kaleci Fernando Muslera ile karşı karşıya kaldığı anda yerden vuruşunu yapıyor ancak Muslere yatarak gole izin vermiyor.
64.dakika Altıpasın dışında sol tarafta topla buluşan Selçuk İnan sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top üstten auta gidiyor.
69.dakika Selçuk İnan topla birlikte ilerledikten sonra pasını sağ kanatta bulunan arkadaşı Umut Bulut'a veriyor. Ceza sahası içine giren Umut çaprazdan şutunu çekiyor ancak top yandan auta gidiyor.
76.dakika Galatasaray 3. gole çok yaklaşıyor ! Sağ çaprazdan Sabri Sarıoğlu'nun güzel ortasında Umut Bulut altıpas gerisinde boş pozisyonda kafa vuruşunu yapıyor ancak topu yandan auta gönderiyor.
81.dakika 3. dakika önce oyuna giren Burak Yılmaz daha önce geçirdiği sakatlığı nüksettiği için oyuna devam edemiyor ve yerini Hamit Altıntop'a bırakıyor.
88.dakika Sağ çaprazda topla birlikte ilerleyen Ludovic Obraniak, Selçuk İnan'ın arkadan müdahalesi sonrası yerde kalıyor. Faul sonrasında Selçuk İnan sarı kart görüyor ve gelecek hafta Bursaspor karşılaşmasında cezalı duruma düşüyor.
90+3.dakika Hakem İlker Meral'in düdüğüyle karşılaşma Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor. Bu sonuçla Galatasaray puanını 38'e çıkararak maç fazlasıyla 2. sıraya yükseliyor. Çaykur Rizespor ise 14 puanda kalıyor.

İŞTE İLK 11’LER

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Koray, Hakan Balta, Alex Telles, Melo, Selçuk, Emre, Bruma, Sneijder, Umut
ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan, Orhan, Koray, Eren, Kıvanç, Sylvestre, Obraniak, Kağan, Holosko, Ümit, Deniz

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)