E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray, Trabzon’u ağırlıyor---

Galatasaray, Trabzon’u ağırlıyor

Galatasaray, Trabzon’u ağırlıyor
22 Kasım 2014 - 14:56 borsagundem.com

TT Arena'da bugün karşılaşacak G.Saray ile Trabzonspor'u iki spor yazarı analiz etti.

Galatasaray ile Trabzonspor bu akşam TT Arena’da karşılaşacak. İlkledir akşamında, Ersun Yanal Trabzonspor’un başında ilk maçına çıkacak. Hakem Mustafa İlker Coşkun kariyerinde ilk derbi maçını yönetecek. TFF’nin hakemlere geniş yetki veren düzenlemesi ilk kez bu maçta uygulanacak. Peki, saat 19.00’da başlayacak bu önemli karşılaşmada takımların artıları, eksileri ne? Galibiyete kim yakın? Sabah gazetesi spor yazarları Galatasaray ile Trabzonspor’u analiz etti.

GALATASARAY NASIL KAZANIR?

Levent Tüzemen
Galatasaray, kanat bindirmelerini etkili yapar ceza alanı önünde Wesley SneIjde r'e şut pozisyonlarını hazırlarsa Trabzonspor'u TT Arena'da mağlup eder

Galatasaray, ligin en az yenilen takımı olan Trabzonspor karşısında nasıl kazanır? 
Trabzonspor'un ligde tek yenilgisi olmasının nedeni Vahid Halilhodzic'in takıma savunma oynatmasıydı. Ersun Yanal ise önde baskı yapmayı isteyen ve hücum futboluna prim tanıyan bir teknik adam. Galatasaray'da da iki yönetici Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ün sohbetlerinin Cesare Prandelli üzerinde etkili olduğunu düşünüyorum. İtalyan teknik adam kadro istikrarı için gerekli şekilde uyarıldı! Prandelli bir dönem Trabzon için mücadele eden Umut-Burak ikilisini dev maçta sahaya sürecektir. Eğer Galatasaray kanat bindirmelerini etkili yapar özellikle de ceza alanı önünde Wesley Sneijder'e şut atma pozisyonlarını hazırlarsa büyük maçı kazanır. 

Galatasaray'ın, Trabzonspor maçı öncesi artıları ve eksileri neler? 
Galatasaray'da sık yaşanan kadro değişiklikleri takım birlikteliğini oluşturmuyor. Bu zaafiyet oyuncuların birbirlerine oynama alışkanlığına zarar veriyor.
Örneğin Muslera hariç savunmadaki 4'lü üst üste iki maç oynamadı. 
Galatasaray, Kasımpaşa ve Kardemir Karabük maçlarını çift forvetli oyuna döndükten sonra kazandı. Prandelli çift forvette ısrar edecektir. Bu da Galatasaray'ın maçları daha kolay kopartmasını sağlayacaktır. 

Trabzonspor'un hoca değişikliği Galatasaray'ı ne kadar etkiler?
Trabzonspor, Ersun Yanal'la oyun anlamında kesinlikle kimlik değiştirecektir. Ayrıca Yanal'ın elinde geçen yıldan Galatasaraylı oyuncularla ilgili bilgiler hala tazeliğini koruyor. Prandelli'nin elinde ise bir veri olduğunu düşünmüyorum. Üstelik Galatasaray'daki en az 4 oyuncu Yanal'ın eski öğrencisi. Bu satrançta Cesare Prandelli'nin nasıl bir hamle yapacağını merak ediyorum. 

Prandelli'nin sahaya nasıl bir kadro ile çıkmasını bekliyorsunuz?
Dzemaili sakat olduğu için oynamayacak. Olmaması da Galatasaray adına büyük avantaj. Galatasaray 4-4-2 oynayacaktır.
Kenarlardaki oyuncular Sneijder ve Hamit olacaktır. Özellikle Hamit'in Melo ve Selçuk ikilisine orta sahada vereceği destek Sneijder'in sol tarafta sabit olarak değil daha serbest oynamasını sağlayacaktır. Sneijder özgür kaldığında Galatasaray'ın Umut-Burak dışındaki en etkili silahı olur.

TRABZONSPOR’UN AVANTAJI NE?

İskender Günen
Trabzonspor'un en büyük avantajı G.Saray maçına yeni bir hoca ile çıkacak olması. Bordo-mavililerde maçın kader adamları Mehmet Ekici ve Oscar Cardozo olur

Galatasaray karşılaşması öncesi Trabzonspor'un artı ve eksileri neler? 
Trabzonspor'un sezon başından beri özellikle dış saha maçlarında büyük sorunlar yaşadığı bir gerçek. Bir de son yıllarda böylesi büyük karşılaşmalarda kendi tarihine ters düşen sonuçlar aldığını da görüyoruz. Bu maçla acaba yeni bir sayfa açılabilir mi? Bu kolay değil. Yeni bir teknik adam bir takıma geldiği zaman takımın performansına etki edebilir diye düşünüyorum ve bunu da bir artı olarak görüyorum. Trabzonspor'un en büyük sorunu ise savunmanın istenilen düzeyde olamaması. Kaleci Fatih ve önündeki oyuncuların birbirleriyle uyumsuzluğu Trabzonspor'un başına ağrıtabilir. 

Ersun Yanal, kazanmak için sahaya nasıl bir kadro ile çıkmalı? Özellikle yabancı sınırlamasında hangi oyuncular sahaya sürülmeli? 
Bu maçtan alınacak 3 puan özellikle Ersun Yanal için büyük önem taşıyor. Ben Yanal'ın yabancı oyunculardan Bosingwa ve Medjani'ye savunmada görev vereceğini düşünüyorum. Ayrıca Galatasaray gibi bir rakip karşısında Constant, Cardozo ve Yatabare'ye forma vermesi doğru bir tercih olur. Yalnız Yanal, Yusuf'u sol bek olarak düşünürse büyük bir olasılıkla Yatabare'nin yerine Waris ile oyuna başlayacaktır. 

Galatasaray hafta boyunca idmanda ekstra şut çalışması yaptı. Kalede Onur Kıvrak'ın yerine Fatih Öztürk'ün olması Trabzonspor'u nasıl etkiler? 
Onur'un sakatlanmasından sonra şans bulan Fatih'in oynadığı maçlarda çok olumlu bir görüntü verdiği söylenemez. Fakat kabul etmek gerekir ki kalecinin performansının artması için maç sayısının fazlalığı çok önemlidir. Ama şurası bir gerçek ki kaleci Fatih'in bugünkü form düzeyi Trabzonspor gibi bir takımın kalesini koruyabilmesi için yeterli değil. Bu da tabii ki Trabzonspor'un, Galatasaray karşısındaki işini zorlaştıracaktır. 

İki takım adına da değerlendirecek olursak en kritik oyuncular hangileri olur? 
Bu tür maçların en önemli bölgesi orta alan. Ersun Yanal mutlaka orta alanda çok adam bulunduracak. Trabzonspor'da maçın kader adamları Mehmet Ekici ve Cardozo olur. Galatasaray'da ise Sneijder ve Melo oyunun kaderini belirleyen oyuncular olarak öne çıkar.

İŞTE MUHTEMEL 11’LER

GALATASARAY
Fernando Muslera Sabri Sarıoğlu Aurelien Chedjou Semih Kaya Tarık Çamdal Hamit Altıntop Selçuk İnan Felipe Melo Emre Çolak Wesley Sneijder Burak Yılmaz

TRABZONSPOR
Fatih Öztürk Jose Bosingwa Papadopoulos Mustafa Akbaş Musa Nizam Özer Hurmacı Kevin Constant Mehmet Ekici Yusuf Erdoğan Waris Majeed Oscar Cardozo

HAKEMLER:
Mustafa İlker Coşkun, Mehmet Cem Satman, Ekrem Kan, Ömer Faruk Ocak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)