E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray liderliği Malatya'da bıraktı---

Galatasaray liderliği Malatya'da bıraktı

Galatasaray liderliği Malatya'da bıraktı
17 Aralık 2017 - 16:17 borsagundem.com

Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray, Yeni Malatyaspor deplasmanında darbe yedi. Sarı-kırmızılılar mücadeleyi 2-1 kaybetti, liderliği Medipol Başakşehir'e terk etti

Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray deplasmanda Yeni Malatyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Aslan, Akhisarspor karşısında 2-0'dan geri dönüş yapmayı başarırken, aynı formu Malatya'da gösteremedi. Igor Tudor'un ekibi deplasmanda kazanamama serisini 4 maça çıkardı. Bu sonucun ardından 32 puanda kalan Sarı-Kırmızılı ekip liderlik koltuğunu, Antalyaspor'u 4-1 yenen ve 33 puana yükselen Medipol Başakşehir'e bıraktı. 5 maç sonra kazanan Yeni Malatyaspor ise puanını 19 yaptı. Sarı-kırmızılılar ilk devrenin son maçını evinde Göztepe ile oynayacak.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri; 38. dakikada Pereira ve 43. dakikada Boutaib kaydetti. Galatasaray'ın tek golü ise 74'te Ndiaye'den geldi. Bu gol aynı zamanda Galatasaray'ın maçtaki tek isabetli şutuydu.

Ligde son dış saha galibiyetini 14 Ekim’de oynadığı Konya’dan alan Galatasaray, deplasmandaki kötü seriye dur diyemedi. Cimbom, sırasıyla dış sahada Trabzonspor’a 2-1, Başakşehir’e 5-1, Beşiktaş’a 3-0 ve Yeni Malatyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Sarı-Kırmızılılar bu maçlarda 12 gol yerken, sadece 3 gol atabildi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Ali Palabıyık maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Maça ev sahibi Evkur Yeni Malatyaspor başlıyor.

3. dakika Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Younes Belhanda ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

4. dakika Uzaklaştırılan topla buluşan Michael Pereira hızla sağ kanattan atağa kalıyor. Hızlı gelişen bu atakta ceza sahası içine ortasını gönderiyor ancak bu top kaleci Fernando Muslera'nın kontrolünde kalıyor.

7. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Aytaç Kara ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Ön direğe yakın bölgede topa hareketlenen Turgut Doğan Şahin kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

11. dakika Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Yasin Öztekin ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu arka direkte kaleci Ertaç Özbir kontrol ediyor.

14. dakika Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Younes Belhanda ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu altıpas önünde Ertaç Özbir kontrol ediyor.

18. dakika Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Issam Chebake ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top takım arkadaşından sekiyor ve kademeye giren oyuncular tarafından uzaklaştırılıyor.

21. dakika Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Michael Pereira ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

26. dakika Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Yasin Öztekin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Ertaç Özbir'in kontrol ediyor.

31. dakika  Ceza sahası dışı sağ çaprazda kısa pasla topla buluşan Badou Ndiaye topu sağına çekip kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top üstten dışarı çıkıyor.

35. dakika Ceza sahası yayının hemen sağından kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına Sofiane Feghouli geçiyor. Sofiane Feghouli kaleyi düşünüyor ve şutunu çekiyor. Bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

38. dakika GOOOLL Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Aly Cissokho beklemeden ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte bu topa hareketlenen Michael Pereira kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Evkur Yeni Malatyaspor, Michael Pereira'nın golüyle 1-0 öne geçiyor.

41. dakika Ceza ahasının hemen solundan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Aytaç Kara ceza sahası içine ortasını yapıyor. Savunmadan dönen topa Sadık Çiftpınar vuruşunu yapıyor. Bu top kornere gidiyor.

43. dakika GOOOLL Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Aytaç Kara ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpasın hemen önünde Khalid Boutaib kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor.Evkur Yeni Malatyaspor, Khalid Boutaib'in golüyle skoru 2-0'a taşıyor.

45. dakika Hakem Ali Palabıyık ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Evkur Yeni Malatyaspor 2-0'lık skor ile soyunma odasına galip giden taraf oluyor.

46. dakika Hakem Ali Palabıyık ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. Konuk ekip Galatasaray ikinci yarıya başlayan taraf oluyor.

48. dakika Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Younes Belhanda ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu pozisyon kaleciye yapılan faul gerekçesiyle duruyor.

53. dakika Savunma oyuncularından dönen topla buluşan Azubuike Godson ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor. Bu topu kaleci Fernando Muslera iki hamlede kontrol ediyor.

57. dakika Yeni Malatyaspor ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Turgut Doğan Şahin çıkıyor ve yerini Adem Büyük'e bırakıyor.

64. dakika Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Younes Belhanda ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu kaleci Ertaç Özbir yumruklayarak uzaklaştırıyor.

66. dakika Savunmadan seken topu kontrol eden Bafetimbi Gomis ceza sahası yayından şutunu çekiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

74. dakika GOOOLL Galatasaray Badou Ndiaye'nin attığı golle farkı bire indiriyor.

78. dakika Galatarasay'da oyuncu değişikliği, giren oyuncu Sinan Gümüs , çıkan oyuncu Yasin Öztekin.

80. dakika Malatya da oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Sahadan çıkan oyuncu Okechukwu Azubuike, giren oyuncu Bugra Cagiran.

84. dakika Hakem düdüğünü çalıyor. Sofiane Feghouli, Issam Chebake adlı oyuncuya arkadan faul yapıyor ve serbest vuruş veriliyor.

86. dakika Galatasaray takımından Ahmet Yılmaz Çalık harika bir sezgiyle gelişecek tehlikeli atağı engelliyor.

88. dakika Bugra Cagiran, Garry Rodrigues ile mücadele ederken rakibini ittiği için sarı kart görüyor.

89. dakika Galatasaray'da taktik bir değişiklik; Martin Linnes oyundan çıkıyor ve yerine Eren Derdiyok oyuna dahil oluyor.

90. dakika Galatasaray takımından Jason Denayer, Adem Büyük ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

90+2. dakika Emanuel Dening orta yapıyor. Muslera çıkıp topa sahip oluyor ve tehlikeyi geçiştiriyor.

90+5. dakika Galatasaray adına Younes Belhanda sağ taraftan falsolu bir vuruşla korneri kullanıyor. Bafetimbi Gomis kaleye doğru bir kafa vuruşu yapıyor, ancak Ertaç Özbir rahat bir kurtarış yapıyor.

90+6. dakika Hakem Ali Palabıyık karşılaşmayı bitiren düdüğünü çalıyor. Maçın skoru, Evkur Yeni Malatyaspor: 2 - Galatasaray: 1

İŞTE İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Denayer, Maicon, Ahmet, Linnes, Fernando, Ndiaye, Yasin, Feghouli, Belhanda, Gomis

Evkur Yeni Malatyaspor: Ertaç, Chebake, Mina, Sadık, Cissokho, Azubuike, Murat, Aytaç, Pereira, Turgut, Boutaib

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor ile karşılaşan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, 15. haftadaki Teleset Mobilya Akhisarspor mücadelesinin ilk 11'ine göre zorunlu iki değişiklik yaptı. Tudor, Evkur Yeni Malatyaspor müsabakasına Muslera, Denayer, Maicon, Ahmet Çalık, Linnes, Fernando, Ndiaye, Yasin Öztekin, Belhanda, Feghouli ve Gomis 11'ini sürdü. Hırvat teknik adam, Teleset Mobilya Akhisarspor mücadelesinde sakatlanan Mariano'nun yerine Denayer'i, bağırsak enfeksiyonu geçiren Serdar Aziz'in yerine ise Ahmet Çalık'ı görevlendirdi.

Sarı-kırmızılı ekipte Carrasso, Batuhan Ahmet Şen, Serdar Aziz, Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Sinan Gümüş, Donk, Tarık Çamdal, Rodrigues ve Koray Günter, yedek kulübesinde bekledi. 
Galatasaray'da Mariano'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Tolga Ciğerci ve Latovlevici de karşılaşmanın kadrosunda yer almadı.

Evkur Yeni Malatyaspor'da iki değişiklik
Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig'in 15. haftasında 3-2 kaybettikleri Göztepe maçının 11'ine göre iki değişikliğe gitti. 
Genç teknik adam, Galatasaray karşısına takımını Ertaç Özbir, Chebake, Mina, Sadık Çiftpınar, Cissokho, Murat Yıldırım, Azubuike, Aytaç Kara, Pereira, Turgut Doğan Şahin ve Boutaib 11'i ile çıkardı. Erol Bulut, cezaları nedeniyle Göztepe karşılaşmasında forma giyemeyen Aytaç Kara ve Murat Yıldırım'ı ilk 11'de görevlendirirken, o müsabakaya 11'de başlayan Dening ile Rahman Buğra Çağıran'ı yedek kulübesinde oturttu. Malatya temsilcisinde sakatlığı geçen Adem Büyük de ligde bir maç aradan sonra kadroya girdi.

Galatasaray, 11 yıl sonra Malatya'da
Galatasaray, 11 yıl aradan sonra Malatya'da bir maça çıktı. Türkiye futbol liglerinin en üst kademesinde son olarak 2005-2006 sezonunda temsil edilen Malatya, 4 bin 333 gün sonra Galatasaray'ı konuk etti. Sarı-kırmızılı ekip, 5 Şubat 2006'da Malatya İnönü Stadı'nda oynanan ve 1-1 sona eren Malatyaspor-Galatasaray karşılaşmasının ardından ilk kez kentte bir maç yaptı.

Maça büyük ilgi
Karşılaşmaya iki takım taraftarları da yoğun ilgi gösterdi. 27 bin 44 kişi kapasiteli Yeni Malatya Stadı'nda yapılan maçta ev sahibi Evkur Yeni Malatyaspor taraftarları satışa sunulan biletlerin tamamını tüketti. Galatasaray taraftarları ise kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Statta sadece kuzey kale arkasında Galatasaray ile Evkur Yeni Malatyaspor taraftarlarını ayıran bölgede güvenlik nedeniyle boşluk bırakıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D demirkan 17 Aralık 2017 22:21

    TİRİLYONLUK TAKIMIN HALİNE BAKIN. NE FIRSATLAR KAÇTI.LİGE ÜÇÜNCÜ BİTİRİRSİN ARTIK. O BİLE BAŞARI SAYILIR.