E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray:1 - Fenerbahçe:0---

Galatasaray:1 - Fenerbahçe:0

Galatasaray:1 - Fenerbahçe:0
26 Mayıs 2016 - 21:19 borsagundem.com

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek kupanın sahibi oldu

Ve kupa sahibini buldu... Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaştığı ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek üst üste 3. kez mutlu sona ulaştı. Sarı kırmızılılara tarihi zaferi kazandıran golü 30. dakikada Podolski attı. Galatasaray bu şampiyonlukla Avrupa kupalarına gitme hakkını da elde etti ve cezanın 2 yıla çıkma ihtimali ortadan kalktı. Fenerbahçe'de Ba'nın bir kafa şutu direkten dönerken, maç bittikten sonra hakeme itiraz eden Nani, kırmızı kart gördü.

Stat: Antalya

Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

Galatasaray: Muslera, Semih Kaya, Denayer, Hakan Kadir Balta, Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak (Dk. 89 Linnes), Sinan Gümüş (Dk. 65 Sabri Sarıoğlu), Sneijder (Dk. 46 Chedjou), Yasin Öztekin, Podolski

Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı (Dk. 79 Gökhan Gönül), Kjaer, Ba, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 68 Markovic), Volkan Şen, Nani, Van Persie (Dk. 46 Fernandao)

Gol: Dk. 30 Podolski (Galatasaray)

Kırmızı kart: Nani (Maç bittikten sonra) (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 37 Alper Potuk (Fenerbahçe), Dk. 37 Muslera, Dk. 61 Semih Kaya, Dk. 70 Hakan Kadir Balta, Dk. 72 Yasin Öztekin, Dk. 90+2 Sabri Sarıoğlu ve Selçuk İnan


MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI

13. dakikada Podolski'nin ceza alanı dışı sağ çaprazında yerde kalmasıyla kazanılan serbest vuruşta topun başına Sneijder, Selçuk İnan ve Podolski geçti. Bu üçlünün organize kullandığı serbest vuruşta topu önüne alan Podolski sol ayağıyla sert bir şut çıkardı, ancak kaleci Fabiano topu çelmeyi başardı.

30. dakikada Emre Çolak'ın sağdan kullandığı kornerde altıpas önüne düşen topu Denayer kafayla içeri çevirdi. Kale sahasında bulunan Podolski, arka direkte uygun durumda kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

Galatasaray taraftarı sabaha kadar kupayı kutladı

62. dakikada Nani'nin soldan kullandığı serbest vuruşta kaleci Muslera, kale sahasına gelen topu yumrukla uzaklaştırmak istedi ancak meşin yuvarlak kısa düştü. Burada bulunan Ba'nın, seken topa kafayla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak iki direğin birleştiği yere çarparak, oyun alanına döndü, Podolski tehlikeyi uzaklaştırdı.

65. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun sağdan ortaladığı topta Fenerbahçe savunması bir anlığına duraksarken, altıpas önünde uygun durumda kalan Denayer, meşin yuvarlağa kafayı vurdu ancak kaleci Fabiano, son anda topu tokatlayarak kornere çeldi.

90+3. dakikada topla sağdan ceza alanına giren Nani'nin ortasında savunmadaki Chedjou ters bir vuruş yaptı ancak kaleci Muslera, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

Galatasaray'ın Kupa sevinci

 

FENERBAHÇE'Yİ 5. FİNALDE DE YENMEYİ BAŞARDI

İki ekip 54 yıllık kupa tarihinde 5. kez finalde buluştu, hepsinde de gülen taraf Galatasaray oldu. Galatasaray, çift maçlı finallerde 1962-1963 sezonunda rakibini her iki müsabakada da 2-1 yenerek, 1964-1965 sezonunda 0-0'ın rövanşında 1-0 mağlup ederek, 1995-1996'da ise 1-0 kazandığı ilk maçın ardından rövanşta uzatma bölümünde 1-1 berabere kalarak kupaya uzandı. Sarı-kırmızılı takım, 2004-2005 sezonunda tek maç üzerinden oynanan finali ise 5-1 kazandı. Sarı-kırmızılılar, son karşılaşmadan da 1-0 galip ayrıldı.

REKORLAR GALATASARAY'DA
Türkiye Kupası tarihinde rekorlar, bu sezonki şampiyon Galatasaray'ın elinde bulunuyor. Sarı kırmızılı ekip, kupada 22. kez final oynarken, 17. kez kupayı müzesine götürmeyi başardı. Galatasaray, Fenerbahçe ile arasındaki 107 yıllık rekabette ligdeki galibiyet ve gol sayısında geride kalsa da Türkiye Kupası'nda rakibine büyük üstünlük sağladı. İki takım arasında Türkiye Kupası'nda oynanan 26 maçtan 13'ünü Galatasaray, 3'ünü Fenerbahçe kazandı, 10 maç da berabere sonuçlandı. Kupada Galatasaray 42, Fenerbahçe ise 29 gol attı.

11 KEZ GALATASARAY, 4 KEZ FENERBAHÇE TURU GEÇTİ
Galatasaray ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası tarihinde beşer kez final, yarı final ve çeyrek finalde eşleşti. Kupa serüveninde 11 kez sarı-kırmızılılar, 4 kez sarı-lacivertliler tur atladı. Bu arada rakipler arasındaki kupa maçlarında tur atlayan takım 2 kez penaltılarla, bir kez uzatma bölümünde, bir kez de gol averajıyla belirlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)