E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray borçtan nasıl kurtulacak?---

Galatasaray borçtan nasıl kurtulacak?

Galatasaray borçtan nasıl kurtulacak?
04 Şubat 2016 - 10:27 borsagundem.com

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün içinde bulunduğu mali darboğaza ilişkin açıklamalar yaptı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, NTV'de yayınlanan 10'da Ekonomi programında Servet Yıldırım ve Mahfi Eğilmez'in sorularını yanıtladı.

Başkan Özbek, UEFA'nın Finansal Fairplay kurallarıyla ilgili sorulara cevap verdi. Özbek, özetle şöyle konuştu: ''2012-2013 yılında 38, 13-14'te 70, 14-15'te de 55 milyon euro zarar etmişsin ama benim regülasyonlarıma göre zarar limitiniz 30 milyon euro. Ben seni 2014 yılında uyardım diyor. Bundan sonra ben seni izleyeceğim bu zararı azalt demiş ve o günkü yönetim bu anlaşmaya imza koymuş. O günkü yönetim futbolla ilgli 90 milyon eurodan fazla ödemeyeceğim diye taahhütte bulunmuş ama 95 milyon ödemiş. 19 milyon eurodan fazla transfer yapmayacağım demişsin 27 milyon euro yapmışsın. Galatasaray'a bu suretle iki yıl izleme süresi verilmiş ve 1.yılına gelmeden daha UEFA tepemize çöktü. Zararda bir azalma var ama sen bizim rakamlarımıza uymuyorsun görülüyor diyor. 4 Aralık'ta ben ve ekibim gittik kendilerine bu zararın geçmiş yıllardaki zararı açıkladık sebeplerini söyledik. Bizi dinlediler ve bir üst kurula bir rapor verdiler. O zaman bu anlaşma yapılırken daha dikkatli olunması gerekirdi bence. Yıllık 350-400 milyon dolar hacmi olan bir organizasyonda 2 yıl yetişmeyebilir daha uzun süre alınması gerekirdi. Bu kurul bir üst kurula teklif ediyor Galatasaray'a 1+1 yıl men cezası verelim. 2015-2016 yılında zararı 10 milyon euroya inerse bu birinci şart, 2016-17 sezonunun sonunda da 10 milyon euro zararda kapatırsa 23.yıl vereceğimiz cezayı kaldırırız diyor. 23 Şubat'ta savunma yapacağız ve onlara gerekçelerimizi anlatacağız.''

“KAMPANYA BAŞLATIYORUZ”

Özbek, ''10 milyon euroya inme hedefi ulaşılabilir bir hedef midir?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi: “10 milyon zarar inmek sadece UEFA dediği için değil bu yönetimin hedefi de o rakamlara inmek. Benim başkan olma sebebim bu. Biz şu anda 15-16 sezonu için 26 milyon euro zarardayız. Geçen sene 55 milyon euroydu bu zarar. Aksiyon planımız hazır ve önümüzdeki hafta bir lansmanla kampanyamızı başlatıyoruz. Taraftara, camiaya ve Türkiye’ye yönelik bir kampanya. Bu sorun sadece Galatasaray’ın değil Türkiye’yi ilgilendiren bir sorun. Bu kampanyanın örnek olacağını düşünüyorum.''  "Taraftarlarımız haklı olarak yeni heyecanlar için transfer istemekte. Ama aynı zamanda Galatasaray’ın geleceği için bazı şeylerle yetinmekte önemli. Ben başkan olarak istemez miyim dünyanın en iyi futbolcularını alalım.

“MALİ TABLONUN CEZASININ SPORTİF OLMAMASI LAZIM”

Mektup gelmeseydi yapacağınız başka transferlerde olacak mıydı sorusuna Başkan Özbek, "Taraftarlarımız haklı olarak yeni heyecanlar için transfer istemekte. Ama aynı zamanda Galatasaray’ın geleceği için bazı şeylerle yetinmekte önemli. Ben başkan olarak istemez miyim dünyanın en iyi futbolcularını alalım. Takımımız yaşlı bir takım ve geleceğe hazırlamak adına takımı bir transfer politikası hazırlamıştık. Açıkçası ben UEFA’dan böyle bir mektup beklemiyordum. Galatasaray’ı turnuvaların dışına atmak buna bir çözüm değil. UEFA’nın fairplay regülasyonları büyüyen futbol ekonomisi çerçevesinde buraya UEFA’nın istemediği unsurların girmesini engellemek için. Kara para, bahis olayları, şike olayları devreye girebilir. UEFA bunlardan arındırmak için futbolu bir takım kıstaslar ortaya koydu. Ben bakıyorum Galatasaray bunların hangisi ile suçlanıyor diye bulamıyorum. Finansal Fairplay ruhuna aykırı bir harekette bulunmamış. Transfer politikaları iyi yönetilmediği için o dönemde zarar ediyor. Maliyeye karşı iş hayatında zorunluluklarımız var. Ama maliye zarar yüzünden  hiç bir zaman bize ceza vermiyor. Mali bozukluklardan dolayı sportif faaliyetlerin dışına atılmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Galatasaray bu UEFA nezdinde mücadele vermek için sınırlarını zorlamış. Bu da UEFA’nın marka değerine katkı vermiştir. Türkiye’den çıkan bir takım UEFA kupasını almış. Mali tablonun cezasının sportif olmaması lazım."  Bazı futbolcuları satarak gelir getirme durumunuz var mı sorusuna, “Pazara çıkıp hiç bir kulüp ben onu bunu satıyorum demez. Bize gelen hiç bir teklifte olmadı." dedi.

"GALATASARAY’DAN İZLEMEYE BAŞLAMASI NORMAL"

Neden başka kulüpler değil de Galatasaray sorusuna Özbek, “Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde bizim süper lig takımlarının toplamından daha çok oynamış. UEFA’nın Galatasaray’dan izlemeye başlaması normal” dedi.  Galatasaray Başkanı, "Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde bizim süper lig takımlarının toplamından daha çok oynamış. Bu yüzden dikkat çekiyor. UEFA’dan her sene akredite olan bir kulüp. Marka değeri olarak Türkiye’den sıralamada ilk 20’ye giren tek kulüp. Para liginde sıralamada olan tek kulüp. UEFA’nın Galatasaray’dan izlemeye başlaması normal” dedi.   Dursun Özbek ayrıca, "UEFA’nın kendi ifadesiyle Galatasaray’ın durumu bir ilk. İlk defa Galatasaray gibi marka değeri yüksek olan bir takıma ceza teklif ediliyor. Biz UEFA’dan bu mektubu 15 gün önce aldık. Ama mektuptan önce Duygun abi döneminde bunun tespitini yaptık. 70 milyon euro olan zararı 55 milyona indirebildik. Ben geldikten sonra 55 milyondan 26 milyon euroya inmiş durumda. UEFA’ya gittiğimde bizim izleme süremizi uzatın dedim. 5 aydır yönetimdeyim ve geliş sebebimde bu dedim. UEFA uyarısı olmasa da bu ekonomik tabloyu düzeltmek istiyorduk" dedi. Amatör şubelerin durumuyla igili sorulan soruya, “Amatör şubeler kulüplerin sırtında büyük yük. Basketbol, voleybol, tekerli basketbol oynuyoruz yabancıyla, su topu yabancıyla. Amatör şubelerin bir restorasyona ihtiyacı var. Biz mesela basketbolda müessese takımıyla mücadele ediyoruz bir tane basketbol takımları var. Galatasaray’ın futbolu var 14 tane de amatör takımı var. Bu manada bizim son derece tasarruflu gittiğimizi söyleyebilirim” açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tosun04 Şubat 2016 14:22

    Black eagle; şampiyonluk yoluda sondan 2. maçınız Aslantepe'de. Orada daha beraberliğiniz yok. Fener'e karşı sizi destekiyoruz, ama tutun gaganızı, bokunu çıkarmayın!

  • BlackEagle04 Şubat 2016 13:39

    Zamanında dalga geçtikleri FEDA hareketi ile kurtulacaklar.

  • erdinc04 Şubat 2016 11:40

    siz alışkınsınız devletten almaya taraftardan bağış toplamaya bi yolunu bulur kurtulursunuz dert ettiğiniz şeye bakın. gücünüz yetiyorsa kendi yağınızda kavrulun götürenlerden hesap sorun beklicez ve görcez

  • ASLAN04 Şubat 2016 10:41

    DESENE İKİ SENE TRANSFER YOK VE BU ÇOĞU KÖHNEMİŞ, HIRSINI YİTİRMİŞ, TRİPÇİ FUTBOLCULARLA ŞAMPİYONLUK DA YOK.. EEE; TARAFTAR GELİR Mİ, TRİBÜNLER DOLAR MI, FORMA FALAN SATILIR MI,SPONSOR SENİ SALLAR MI? ŞU ORMAN'I ÖRNEK ALIN, SEV SEVME O KADAR KARGAŞA İÇİNDE STADINI YAPTI, CANAVAR GİBİ TAKIM YAPTI, ÇİNE 30 MİLYONLU OYUNCU BİLE SATTI!

  • fenasi04 Şubat 2016 10:36

    başkan iyisin hoşsun, galatasaray sevdalısın, belli ki namuslu da adamsın, ama küçük dünyalarla, vizyonla, vizyonsuz, deneyimsiz, parasız, güçsüz yk üyeleriyle bu iş olmaz. olsa bile Galatasaray Lisesi'nin liseci hem bunak, hem yeniyetme çakalları buna izin vermez.. Çare: GS üyeliğini gerçek galatasaray taraftarına açmaktır..