E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray borçlarından nasıl kurtulacak?---

Galatasaray borçlarından nasıl kurtulacak?

Galatasaray borçlarından nasıl kurtulacak?
30 Ekim 2014 - 07:38 borsagundem.com

Duygun Yarsuvat ve yönetimi, kapıya dayanan borçlar için güç birliği yaptı

Galatasaray'da yeni yönetim futbol takımını, üst üste gelen hezimetlerinin ardından gündemin 1. sırasına alırken asıl sorun olan maddi yapıya da el atıyor... Uzun süredir başta en büyük maliyete sahip olan futbol takımı olmak üzere tüm branşlarda sporcuların paralarını ödeyemeyen ve sezon başında Izet Hajrovic’i elden kaçıran sarı-kırmızılılarda Yarsuvat yönetimi bir ekonomi toplantısı gerçekleştirdi.

PARANIN YERİ BELLİ

3 saati aşan toplantının büyük bölümü kulübü dar boğazdan kurtarmak üzere yapılması gerekenlere ayrılırken öncelikle para akışının sağlanarak ödemelerin yapılması kararı aldı. İşte bu noktada, tüm yöneticiler elini taşın altına sokarak ilk etapta zorluğu aşmak üzere anlaştı... Yönetimin vardığı ortak karara göre imkanı olan isimler kulübe ‘kasa kolaylığı’ sağlayacak. Kasa kolaylığı ile kulübe bir para akışı sağlanırken yine bireysel ilişkilerin de yardımı ile kulübe düşük faizli kredi kullanma imkanı açılacak. 

Kısa vadede yapılacak bu hamlelerin ardından kulübün eline geçecek paranın ise yerleri şimdiden hazır... 

VERGİ ÖDENECEK

Vergi konusunda eski yönetim bir türlü ödeme yapmazken bunu tüm takımların yaptığını ve G.Saray’ın öne çıktığı iddia edilmişti.  

Ağustos ayında yapılan vergi borcu açıklamasına göre Süper Lig ekiplerinin toplam 500 milyon TL vergi borcu bulunurken bunun 140 milyon TL’si G.Saray’a ait. Yarsuvat yönetiminin de en çok üzerinde durduğu konu bu.  Cimbom kasasına girecek parayla bir an önce vergi borcunu ödeyecek ve devlet ile arasındaki sorunları çözüme kavuşturmak için ilk hamlesini yapacak.

SIRA SPORCULARDA

Sezon başında Hajrovic’i elden kaçıran, Sneijder’in bedelsiz gitmesine son anda engel olarak tüm oyuncuları es geçip Hollandalı’ya ödeme yapan Cimbom’da  basketbol ve diğer branşlarda da özellikle yabancı oyuncular antrenmanları boykot edip maça çıkmama tehditlerinde bulunuyorlar. Paralarını alamayan sporcuların sorunlarını bitirmek isteyen yönetim, vergi borcunu ödedikten sonra sporcuların alacaklarını da kapatmak istiyor.

KREDİLER KAPIDA

Yeni yönetimin bir diğer baş ağrısı ise kapıya dayanan krediler. Kucağında bulduğu çok sayıda sorunla uğraşan yönetimin, 3. sıradaki ödeme kalemi ise kredi borçları. 

PROJELER HAZIR

Borçları borç ile ödemek için zorunlu olarak harekete geçen yönetimin sorunlara uzun vadede çözüm bulmak için de projeleri var. İlk etapta sıkışıklığın atlatılmasının ardından 220 gün görevde kalacağını açıklasa da Yarsuvat yönetiminin kulübü kendisinden sonra da rahatlatacak çalışmaları bulunuyor. Ancak ilk iş kapıya dayanan borçları ödemek! 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,40
En Yüksek: 9,63
En Düşük: 8,88
Değişim 5,26 %
FK: 28,11
PD / DD: -5,38
İşlem Hacmi 965.172.687
Toplam Adet: 103.211.444
Ağırlıklı Ort.: 9,34
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)