E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray Arsenal'i böyle yıkacak---

Galatasaray Arsenal'i böyle yıkacak

Galatasaray Arsenal'i böyle yıkacak
01 Ekim 2014 - 06:37 borsagundem.com

Şampiyonlar Ligi macerasına Anderlecht beraberliğiyle başlayan Galatasaray, ikinci maçında İngiliz rakibi Arsenal'e konuk oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi macerasına Anderlecht beraberliğiyle başlayan Galatasaray, ikinci maçında İngiliz rakibi Arsenal'e konuk oluyor.

14 yıl sonra buluşuyorlar

Galatasaray ile Arsenal, 17 Mayıs 2000 tarihinde Kopenhag’da oynanan UEFA Kupası finalinin ardından ilk kez karşılaşacak. Cim-Bom tarihe altın harflerle yazılan finalde penaltılarla 4-1 mağlup etiği İngiliz rakibiyle 14 yıl sonra Şampiyonlar Ligi‘nde kozlarını paylaşacak. Galatasaray geçen yıl Emirates Cup’ta karşılaştığı Arsenal’i Drogba’nın iki golü ile 2-1 yenerek kupayı kazanmıştı.

Ada hasreti

Cim-Bom, İngiltere deplasmanında bugüne kadar galibiyet yüzü göremedi. Avrupa kupalarında İngiliz rakiplerine 9 kez konuk olan sarı-kırmızılı temsilcimiz 6 kez mağlup olurken, 3 kez berabere kaldı. Arsenal, Türk takımlarıyla, UEFA Kupası finali haricinde 9 kez karşılaşırken 5 galibiyet, 4 beraberlik aldı ve hiç yenilmedi. Bu maçlarda 13 gol atan İngiliz ekibi kalesinde sadece 2 gol gördü.

Telles sola, Tarık sağa

Galatasaray Arsenal maçının hazırlıklarını karşılaşmanın oynanacağı Emirates Stadı’nda 15 dakikası basına açık yaptığı antrenmanla tamamladı. Prandelli’nin Sivas maçından farklı olarak 11’de tek değişikliğe imza atmayı planladığı belirtildi. İtalyan hocanın Telles’e 11’de yer vereceği Tarık Çamdal’ı ise sağa çekeceği ifade edildi. THY’nin oldukça konforlu olanakları ile gerçekleşen Londra seyahatinde Galatasaraylı futbolcuların kıyafetlerini Resmi Giyim Sponsoru W Collection hazırladı. Başkan Ünal Aysal ve eşi ile beraber yöneticiler Necati Demirkol, Mehmet Cibara ve CEO Lutfi Arıboğan da kafilede yer aldı. Ayrıca Muslera ve Telles’in kız arkadaşları, Hamit ve Umut’un eşi ile Selçuk İnan’ın nişanlısı da kafileyle beraber Londra’ya gitti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)