E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray:2-Benfica:1---

Galatasaray:2-Benfica:1

Galatasaray:2-Benfica:1
21 Ekim 2015 - 21:46 borsagundem.com

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 3. maçında TT Arena'da Portekiz temsilcisi Benfica'yı konuk etti

Sarı kırmızılılar, 33 bin taraftarının önünde henüz 2. dakikada Gaitan'ın golüne engel olamayıp, 1-0 geri düşse de rakibi karşısında özellikle ilk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Baskısını her geçen dakika artıran Galatasaray, aradığı golü 19. dakikada buldu. Bilal'in aşırtma vuruşunda Benfica savunması topa eliyle müdahale etti ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen kaptan Selçuk İnan, skora 1-1'lik dengeyi getirdi.

Golden sonra da etkili oyununu sürdüren Galatasaray, 33. dakikada öne geçmeyi başardı. Chedjou'nun uzun topunda savunma arkasına sarkan Podolski, sol ayağının dışıyla topu ağlara göndererek Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya Benfica etkili başladı. Özellikle 65. dakikaya kadar bir hayli etkili olan Portekiz temsilcisi, Muslera'yı geçmeyi başaramadı. Bu dakikadan sonra oyunda dengeyi kuran Galatasaray, rakip yarı alanda daha fazla yer aldı. Maçın son dakikalarında tüm kozlarını sahaya süren Benfica, aradığı beraberlik golünü bulamayınca Galatasaray, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Üst tur umutlarını koruyan Galatasaray, ilk galibiyetini alarak puanını 4'e yükseltti. Benfica ise ilk yenilgisini tattı ve 6 puanda kaldı.

MAÇTAN NOTLAR
UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu üçüncü maçında Portekiz ekibi Benfica'yı ağırlayan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, daha önce duyurduğu 11'i sahaya sürdü.

Karşılaşma öncesi dün gerçekleştirilen basın toplantısında Benfica karşısına çıkmayı planladığı 11'i, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Kadir Balta, Carole, Bilal Kısa, Selçuk İnan, Sneijder, Podolski, Yasin Öztekin ve Umut Bulut olarak duyuran sarı-kırmızılı teknik adam, aynı kurguyla takımını maça çıkardı.

Sarı-kırmızılı ekipte, sakatlığı sonrası Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında oyuna giren ve penaltıdan bir de gol bulan Burak Yılmaz, yedekler arasında yer aldı.

Öte yandan, ligdeki Medipol Başakşehir müsabakasında sağ dizinden sakatlık geçiren Jason Denayer ise takımla antrenmanlara 2 gün önce başlamasına karşın, bu müsabakanın kadrosuna alınmadı.

Üç isim 7 yıl sonra yine sahada
Galatasaray ile Benfica arasında 7 yıl önce oynanan UEFA Kupası maçında sahada yer alan 3 oyuncu, bugün de ilk 11'de sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takım, 2008-2009 sezonu UEFA Kupası B Grubu ikinci maçında Benfica'ya konuk olurken, o müsabakanın ilk 11'inde yer alan Galatasaray'da 2, Portekiz ekibinde ise 1 oyuncu aradan geçen 7 yıla rağmen tekrar aynı formalarla karşı karşıya geldi.

Lizbon'daki Işık Stadı'nda 6 Kasım 2008 tarihinde Galatasaray'ın 2-0 kazandığı maça 11'de başlayan sarı-kırmızılı oyunculardan Sabri Sarıoğlu ile Hakan Kadir Balta bu akşam da sahaya çıkarken, Portekiz ekibinde ise o müsabakanın kadrosundan kalan tek isim Luisao oldu.

Basın mensuplarından büyük ilgi
Galatasaray-Benfica karşılamasına medya mensuplarının ilgisi yüksek olurken, müsabakada 26'sı yabancı, toplam 221 basın mensubu görev yaptı.

Maçı Portekiz'den 16, Hollanda'dan 4, Belçika ve Kazakistan'dan ikişer, Çin'den ise 1 basın mensubunun takip ettiği duyuruldu.

Taraftarlardan destek
Galatasaray taraftarları, Benfica karşılaşmasında takımlarına büyük destek verdi.

Müsabaka öncesi yaptıkları tezahüratlarla takımlarına moral veren taraftarlar, ısınma bölümünde de oyuncuları tek tek tribüne çağırarak "üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdı.

Öte yandan, yaklaşık 200 kişilik Benfica taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,67
En Yüksek: 6,71
En Düşük: 6,60
Değişim 1,21 %
FK: 0,00
PD / DD: -2,38
İşlem Hacmi 87.754.408
Toplam Adet: 13.180.820
Ağırlıklı Ort.: 6,69
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)