E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAslan küllerinden doğdu...---

Aslan küllerinden doğdu...

Aslan küllerinden doğdu...
11 Mart 2018 - 19:02 borsagundem.com

Galatasaray evinde oynadığı Konyaspor maçında çok kritik bir galibiyete imza attı. Aslan maçın 69. dakikasına kadar skoru çeviremedi. Ancak son 20 dakikalık müthiş oyunuyla adeta kükredi...

Lider Galatasaray tutulmuyor... 23. haftada Bursaspor'u 5-0, geçen hafta ise Karabükspor'u 7-0'a geçen Galatasaray, 1-0 geriye düştüğü mücadelede Sergen Yalçın yönetimindeki Atiker Konyaspor'u 2-1 yendi.

SAAT: 19:00
HAKEM: Halil Umut Meler
STAT: Türk Telekom

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Nagatomo, Selçuk, Donk, Feghouli, Garry Rodrigues, Belhanda, Gomis
YEDEKLER: Eray, Ahmet, Linnes, Hakan, Koray, Denayer, Tolga, Fernando, Yasin, Sinan
TD: Fatih Terim

KONYASPOR: Serkan, Skubic, Selim, Moke, Ferhat, Jonsson, Mehdi, Volkan Şenş, Fofana, Milosevic, Eto'o
YEDEKLER: Patrik, Eren, Ömer Ali, Orkan, Amin, Volkan Fındıklı, Vedat, Musa, Jahovic
TD: Sergen Yalçın

CANLI ANLATIM

1. Dakika Müsabaka konuk ekip Atiker Konyaspor'un vuruşu ile başlıyor.

2. Dakika GOOOLL!! Atiker Konyaspor, maçın hemen başında Wilfred Moke ile öne geçiyor! Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Volkan Şen ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Yerden seken topu altıpas çizgisi gerisinde Wilfred Moke kafa ile tamamlıyor ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

4. Dakika Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Younes Belhanda ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topun kontrolünü ele geçiriyor.

5. Dakika Atiker Konyaspor'da Ferhat Öztorun rakibi Younes Belhanda'ya arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart görüyor. Ev sahibi ekip şimdi kritik bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

6. Dakika Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Maicon Roque doğrudan kaleyi düşünüyor ancak barajdan seken top etkisini kaybediyor ve doğrudan kaleci Serkan Kırıntılı'nın üzerine gidiyor.

7. Dakika Nejc Skubic'in ara pası ile Volkan Şen kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak kaleci Fernando Muslera zamanında çıkıyor ve mutlak bir gol pozisyonunu önlüyor.

9. Dakika Sağ kanattan gelişen atakta Mariano Filho ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

12. Dakika Ev sahibi Galatasaray kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

15. Dakika Selçuk İnan'ın pası ile sol kanatta Yuto Nagatomo topla buluşuyor ve ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak savunma meşin yuvarlağı kafa ile karşılıyor.

19. Dakika Younes Belhanda'nın pasını penaltı noktası üzerinde Bafetimbi Gomis bırakıyor. Bu noktaya hareketlenen Selçuk İnan vuruşunu yapıyor ancak top savunma Selim Ay'dan geri geliyor. Hakem Halil Umut Meler pozisyon sonrasında Selim Ay'ın topu elle karşıladığına hükmederek penaltı noktasını işaret ediyor.

19. Dakika Topa elle müdahale eden Selim Ay sarı kart görüyor.

20. Dakika Penaltı vuruşu için topun başına Bafetimbi Gomis geliyor...

20. Dakika PENALTI KAÇIYOR! Bafetimbi Gomis, topu yerden sol köşeye nişanlıyor ancak kaleci Serkan Kırıntılı uzanıyor ve gole izin vermiyor.

22. Dakika Savunmanın uzaklaştıramadığı top ceza yayı gerisinde Garry Rodrigues'in önünde kalıyor. Garry Rodrigues çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

25. Dakika Volkan Şen orta alanda rakibi Ryan Donk ile girdiği ikili mücadele sonrasında kısa süreli sakatlık geçiriyor.

28. Dakika Bu dakikalarda konuk ekip Atiker Konyaspor kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

31. Dakika Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken ev sahibi sarı kırmızılıların topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

40. Dakika Galatasaray'da Mariano Filho rakibi Jens Jonsson'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor. Tecrübeli oyuncu gördüğü bu sarı kart ile gelecek hafta oynanacak olan Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşüyor.

45. Dakika Dördüncü hakemin işareti ile ilk yarının sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

45. Dakika Sarı kırmızılılar mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Sağ kanattan gelişen atakta Mariano Filho ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Maicon Roque kafa vuruşunu yapıyor ve üst direkten dönen top penaltı noktasının sol tarafında Bafetimbi Gomis'in önüne düşüyor. Golcü oyuncu bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

45. Dakika Ve hakem ilk yarının son düdüğünü çalıyor. İlk yarı Konyaspor'un tek golüyle bitiyor.

46. Dakika Müsabakanın ikinci yarısı ev sahibi Galatasaray'ın vuruşu ile başlıyor.

46.Dakika Sinan'ın pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Garry Rodrigues topu sağ tarafına çekerek yerden sert vuruyor ancak top savunmadan geri geliyor.

60. Dakika Galatasaray'da Serdar Aziz hakeme yönelik itirazlarını sürdürüyor ve sarı kart görüyor.

62. Dakika Younes Belhanda havadan pasını altıpas sağ çaprazına hareketlenen Bafetimbi Gomis'e doğru gönderiyor. Golcü oyuncu vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen yanından dışarı gidiyor.

63. Dakika Martin Linnes'in pası ile ceza yayı içerisinde topu kontrol eden Bafetimbi Gomis dönerek vuruşunu yapıyor ancak kaleci Serkan Kırıntılı uzanıyor ve meşin yuvarlağı çıkartmayı başarıyor.

66. Dakika Atiker Konyaspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Samuel Eto'o oyundan alınırken yerine Adis Jahovic oyuna dahil oluyor.

69. Dakika GOOOLL!! Galatasaray aradığı golü Bafetimbi Gomis ile buluyor! Sofiane Feghouli'nin pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Sinan Gümüş son çizgiye inmeden ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Bafetimbi Gomis kafa vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sol üst köşeden filelerle buluşturuyor.

74. Dakika Galatasaray'da Younes Belhanda hakemin düdüğünden sonra topa vurduğu gerekçesi ile sarı kart görüyor.

75. Dakika Atiker Konyaspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Deni Milosevic oyundan alınırken yerine Volkan Fındıklı oyuna dahil oluyor.

79. Dakika Orta alanın sağ tarafında topla buluşan Nejc Skubic ileri doğru havadan uzun oynuyor ancak yan hakemin bayrağı Adis Jahovic için kalkıyor.

82. Dakika Yeşil beyazlılarda Mehdi Bourabia hakemin avantaja bıraktığı pozisyonda yaptığı faul gerekçesi ile sarı kart görüyor.

83. Dakika Younes Belhanda'nın pasını Sofiane Feghouli bırakıyor ve Selçuk İnan ceza sahası gerisinden doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

84. Dakika Sarı kırmızılılarda son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sofiane Feghouli oyundan alınırken yerine Ahmet Çalık oyuna dahil oluyor.

85. Dakika Atiker Konyaspor'da kaleci Serkan Kırıntılı oyunu soğutmaya yönelik hareket ettiği gerekçesi ile sarı kart görüyor.

86. Dakika GOOOLL!! Galatasaray, Sinan Gümüş ile öne geçiyor! Sol kanattan gelişen atakta Yuto Nagatomo ortasını penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderiyor. Sinan Gümüş gelen topa sol ayağı ile vole vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

90. Dakika Ceza yayı gerisinde topu önünde bulan Nejc Skubic bekletmeden sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

90. Dakika Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

90. Dakika Volkan Fındıklı'nın pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Moryke Fofana yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

90. Dakika Hakem Halil Umut Meler müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90. Dakika Maçın bitiminden hemen sonra hakeme yönelik itirazlarını şiddetli bir şekilde dile getiren Adis Jahovic sarı kart ile cezalandırılıyor.

MAÇ ÖNCESİ KRİTİK NOTLAR

DERBİ ÖNCESİNDE 3 İSİM SINIRDA!

Galatasaray'da Mariano Filho, Sofiane Feghouli ve Fernando Reges, Atiker Konyaspor maçı öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, Atiker Konyaspor maçında sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve ligin 26. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde görev alamayacak.

SERGEN YALÇIN, GALATASARAY'A ZORLUK ÇIKARIYOR!

Sezona Mustafa Reşit Akçay yönetiminde başlayan Atiker Konyaspor, sonrasında Mehmet Özdilek'le anlaşmıştı. Yeşil-beyazlılar, tecrübeli çalıştırıcıyla da istediği sonuçları elde edemeyince geçen hafta Özdilek'le yollarını ayırdı ve yerine Sergen Yalçın'ı getirdi. Sergen, Konyaspor'un başında ilk maçına Galatasaray deplasmanında çıkıyor. 

Sergen Yalçın, teknik direktör olarak Galatasaray'la karşılaştığı dört lig maçında sadece bir kez kaybetti. Sergen Yalçın, sarı-kırmızılıları 1 kez mağlup ederken sahadan 2 kez berabere ayrıldı.

KONYASPOR'DAN SON 5 SEZONUN EN KÖTÜ SERİSİ

Yeşil-beyazlılar, 2013-2014 sezonundan bu yana Süper Lig'de kesintisiz mücadele ediyor. Son iki sezondur başarılı performansıyla UEFA Avrupa Ligi'ne katılan Konya temsilcisi, bu sezon ligde geride bıraktığı maçlarda hedeflediği başarıya ulaşamadı. Ligin 24 haftalık bölümünde 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 13 mağlubiyetle 21 puan toplayan ve 25. haftaya averajla 16. sırada giren yeşil-beyazlılar, geçen sezonun aynı döneminde 32 puan toplayarak 10. sırada yer almıştı.

Geçen sezonu 9. sırada bitiren ve Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Konyaspor, kadrosunda büyük değişikliklerle girdiği bu sezonun ilk yarısında bir türlü istediği sonuçları elde edemedi. Kulüp, sezon başında aldığı forvet oyuncularının tamamını göndermek zorunda kaldı.

SERGEN YALÇIN'IN TAKIMLARI İYİ BAŞLIYOR, KÖTÜ BİTİRİYOR

Sergen Yalçın kariyerinde bugüne kadar Gaziantepspor, Sivasspor ve Kayserispor'u çalıştırdı. Yalçın'ın bu takımlarla çıktığı ilk 6 maçta aldığı puanlar adından söz ettirirken sonrasında çöküşe geçmeleri dikkatlerden kaçmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)