E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriG.Saray Avrupa'dan men edilebilir---

G.Saray Avrupa'dan men edilebilir

G.Saray Avrupa'dan men edilebilir
04 Nisan 2014 - 12:09 borsagundem.com

550 milyon TL'yi bulan borcu nedeniyle zor günler geçiren Galatasaray'ı, Avrupa kupalarından men tehlikesi bekliyor

Borçları 550 milyon lirayı bulan Galatasaray, büyük sıkıntı içinde. UEFA, finansal fair-play çerçevesinde savunma istedi. Avrupa kupalarından men ya da transfer yasağı alması gündemde olan sarı-kırmızılılar, borçların yeniden yapılandırılması için harekete geçti.

G.Saray, geleceğini derinden etkileyecek ciddi bir sürece girdi. UEFA ile Finansal Fair-Play konusunda ters düşen ve 10 Nisan'a kadar etkili bir savunma yapması istenilen sarı-kırmızılı ekip, futbolun patronunu borçlarının çevrilebilirliği konusunda ikna edemezse Disiplin Kurulu'na sevk edilecek. Her ne kadar Başkan Ünal Aysal ve yöneticiler, "Sorun yok" yönünde telkin edici açıklamalarda bulunsa da UEFA'nın yaptırımlarında ne kadar ciddi olduğu bilinen bir gerçek. Geçen yılki borcun üstüne 50 milyon lira daha ekleyen ve net borcu 550 milyon lirayı bulan Galatasaray, sınıfı geçemezse Avrupa'dan men ve transfer yasağı gibi ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Finansal rahatlama anlamında büyük umut bağladığı bedelli sermaye artırımı serüveninden istediği sonucu alamayan ve küçük yatırımcıdan sadece 11 milyon liralık katılım elde edebilen sarı-kırmızılı yönetimin, açığa düşmemek adına bilançoda borçları yapılandırmak için harekete geçtiği ifade edildi.

BORÇLARIN VADESİ UZATILIYOR

Basına yansıyan haberlere göre, yurt içi ve dışından çeşitli bankalarla görüşen yönetim, hem borçların vadesinin uzatılması hem de faizlerin düşürülmesi için bankalarla sona yaklaştı. Borçların ortalama vadesinin 1.2 yıldan, 3.5 yıla çekilmesi planlanıyor. Galatasaray'ın dolar cinsinden kullandığı kredileri de yeniden yapılandırdığı ve faizi yüzde 7 düşürmek için bankalarla el sıkışmak üzere olduğu da belirtiliyor.

OCAKTA 9 OYUNCU NİYE ALDI?

Galatasaray'ın Avrupa'dan men edilmesinden ziyade transfer yasağı alma ihtimalinin daha yüksek olduğu belirtiliyor. Sarı-kırmızılı ekibin ara dönemde 9 oyuncu birden transfer etmesinin altında da bu durumun yattığı ileri sürüldü. Bu konuda bir duyum alan sarı-kırmızılı yönetimin, ceza alma ihtimaline önlem olarak devre arasında 20 milyon euro harcadığı ve gelecek sezonu da garantiye almaya çalıştığı kaydedildi. Cimbom eğer bir ceza ile karşı karşıya kalırsa 32 kişilik kadrosuyla yoluna devam edecek.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi:

''Çeşitli internet sitelerinde  "UEFA'dan Galatasaray'a şok yazı" şeklinde yansıtılan haber yeni bir gelişme olmayıp, daha önce Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatı uyarınca sermaye artırım işlemlerimiz kapsamında 25 Şubat 2014 tarihinde Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan izahnamede kamuoyuna sunulmuştu. Bu izahnamede de belirtildiği üzere 2012-2013 ve 2011-2012 sezonları dikkate alındığında Başa-baş sonucu (Break-even Result) kriteri 9,4 Milyon Avro tutarında aşılmıştır. 2014-2015 sezonundan başlamak üzere 2025-2026 sezonu sonuna kadar Loca ve Kombine Koltukların ve 2028-2029 sezonunun sonuna kadar VIP koltukların pazarlama hak ve gelirleri bilindiği üzere Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nden Şirketimize devir edilmişti. Ayrıca Şirketimiz 26 Şubat 2014 tarihinde 172,7 Milyon TL tutarında tahsisli sermaye artışı gerçekleştirmiştir. Bu aşım ile ilgili olarak Şirketimizin aldığı ilave önlemler UEFA ile paylaşılacaktır.

UEFA'nın bu aşımla ilgili izahat isteğinin daha önceden UEFA tarafından gerçekleştirilen "yerinde bilgi girişi denetimi" ile ilgisi bulunmamaktadır. Söz konusu denetim, UEFA sistemine Şirketimiz tarafından belirli dönemlerde girişi yapılan bilgilerin, Şirket kayıtlarıyla uyumunun kontrol edilmesinden ibarettir. Bu denetim sonucunda UEFA sistemine girişi yapılan bilgiler ile Şirket kayıtlarının uyumlu olduğu görülmüştür.''
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 8,93
En Yüksek: 8,85
En Düşük: 8,03
Değişim 9,98 %
FK: 26,70
PD / DD: -5,11
İşlem Hacmi 902.065.976
Toplam Adet: 105.539.681
Ağırlıklı Ort.: 8,46
ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cimbomfanı23 Nisan 2014 09:48

    Hayır ya,olmaz! Biz avrupa fatihıyiz,avrupadan men edemezler bizi! Yani bu kadar çırkinleşemezsiniz herhalde...

  • ahmer10 Nisan 2014 09:48

    allahından bulursun inşallah küçük yatırımcıyı batıdın futbolcuya 10 bin galibiyet primi dediyiniz zaman acaba nekadar veriyosunuz dyeri çarpmak

  • yeter kutbay06 Nisan 2014 23:11

    ünal aysan ,soyguncunun teki ,böyle biri centilmenlikten ne anlar

  • Vatandas05 Nisan 2014 10:24

    Burasi T<C,Gemisini yuzduren kaptan

  • Erkan04 Nisan 2014 14:12

    Burasi Türkiye burda boyle 1.5 milyar tl sportif sponsor gelir 350 milyon tl hisse satışı bedelli gelir borç yine 550 milyon tl hesap lutfen bu bizden olsun bidaha görüşmeyelim

  • yatırımcı04 Nisan 2014 14:01

    beter ol ünal aysal sende çok küçük yatırımcı ahı var paramı helal etmiyorum sana kaç tl ye aldık kaç tl ye geldi hisse

  • Yalantaro04 Nisan 2014 13:49

    Ü.Aysal Bey ilk önce Qvt fon ile girdiği hisse ilişkilerini, daha sonra nasıl sattığı hisseleri alttan toplayıp sonra yatırımcıya sattığını daha sonra Türkiye tarihinde görülmemiş büyüklükteki bedelli sermaye arttırımları ile nasıl sömürdüğünü anlatsın...Bedelliye bakıyorsun %300 diyor kullanma fiyatı 3 tl - 4tl istiyor ve aynı sene 2 kere yapmak istiyor, resmen soygun bu...