E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFutbola 'gün' doğuyor---

Futbola 'gün' doğuyor

Futbola 'gün' doğuyor
24 Ocak 2015 - 05:43 borsagundem.com

Türkiye Furbol Federasyonu (TFF), büyük takımların gündüz maçı oynaması için ilk somut adımı attı

Türk futbolu için devrim gibi bir karar alındı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ile Trabzonspor’un ligin ikinci yarısında çıkacağı 9 mücadelenin gündüz oynanacağı açıklandı. Süper Lig’de 2. devre fikstürü son hafta hariç belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) tarihinde ilk kez yaptığı bir çalışma sonucu ikinci devre programı da maçlar başlamadan belirlendi.

Fikstürün yalnızca, Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden kulüplerin Avrupa Ligi müsabakaları ve ligdeki takımların Ziraat Türkiye Kupası’nda oynayacağı mücadelelere göre değişebileceği ifade edildi.

KENDİ ARALARINDA ERKEN MAÇ YOK

AÇIKLANAN programa göre Süper Lig’deki dört büyük takımın ikinci yarıda kendi aralarında yapacağı toplam 6 mücadelenin hiçbiri gündüz oynanmayacak. Yine de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un bazı müsabakaları, federasyonun gündüz maçı konusunda attığı ilk somut adım sonrası saat 16.00’da başlayacak.
Tribünlere aileleri ve daha fazla taraftarı çekmek adına hayata geçirilen ‘gündüz maçı’ projesi, bir nevi pilot uygulama ile Süper Lig’e entegre edilecek.

TÜM KARŞILAŞMALAR PAZAR GÜNÜ

DÖRT büyükler arasında, tamamı pazar günlerine ve saat 16.00’ya ayarlanan mücadelelere en çok Trabzonspor çıkacak. Bordo mavili ekip iç sahada 1, deplasmanda 4 gündüz maçı oynayacak. Beşiktaş için ise bu rakam 2 oldu. Siyah beyazlılar, 18. haftadaki Mersin İdmanyurdu karşılaşmasını Osmanlı Stadı’nda yapacak.
Kartal’ın diğer maçı 20. haftada Atatürk Olimpiyat’ta oynanacak Bursaspor mücadelesi olacak. Fenerbahçe ile Galatasaray da, birer müsabakada iç sahada taraftarının karşısına gündüz çıkacak.

Almanya Bundesliga
Ligde 9 maçın 6’sı cumartesi oynanıyor.
Cumartesi maçları saat 16.30’da...
Cuma ve pazar maçları 16.30, 19.30 ve 21.30 aralığında değişiyor.

İngiltere Premier Lig
Maçlar cumartesi günleri başlıyor.
İlk maç 14.45’te oynanırken, 6 karşılaşma 17.00’de yapılıyor.
Pazar günü oynanan iki maçın saatleri ise 15.30 ve 18.00...

İtalya Serie A
10 maçın 5’i pazar saat 16.00’da oynanıyor.
Diğer maçlar ise cumartesi ve pazar günleri 19.00 ile 22.00 arasında...
Taraftar için iyi

Rıza Çalımbay
(Mersin İY. Teknik Direktörü)

SÜPER Lig maçlarının hafta sonu gündüz oynanması maça gelen taraftarların aileleri açısından iyi olur. İnsanların sosyal faaliyetlerine de zaman kalması açısından güzel bir uygulama... Ama öğlen 13.30 saatinin erken olduğunu düşünüyorum. Maçlar 14.00-15.00 saatlerinde başlasa taraftarlar, akşamı da aileleriyle geçirir.

Tribünlere ilaç olur

Cem Kınay
(Galatasaray Yöneticisi)

TÜRK futbolu için devrim gibi bir karar. Yepyeni bir başlangıç. Son aylarda seyirci ile ilgili yaşanan zorluklara ilaç olacağına inanıyorum. Bu karar tekrar, aileleri, çocukları statlara çekerek futbolun eğlence olduğunu ortaya çıkaracak. 
Bu uygulama başarılı olup, yakında bütün pazar maçlarının gündüz oynanmasını getirecektir.

Futbolcuya ‘zor’

Ziya Doğan
(Orduspor Teknik Direktörü)

FUTBOLCU açısından yaklaşırsam oyuncu akşam oynanan maçlara daha motive olur. Futbolcular gündüz maçlarına kolay kolay konsantre olamayabilir. Her zaman maçların akşam oynanmasından yanayım, çünkü ışıklandırma ve taraftar ambiansıyla oyuncular gündüze oranla akşam maçlarında daha kolay havaya giriyor. (Hürriyet / Fatih Sabovic)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)