E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFutbol kulüplerinin borcu dağlar kadar---

Futbol kulüplerinin borcu dağlar kadar

Futbol kulüplerinin borcu dağlar kadar
22 Ocak 2015 - 07:52 borsagundem.com

4 büyük kulübün borcu ilk yarıda 2.4 milyar lirayı geçti

Türk futbolunun amiral gemileri sezonun ilk yarısını büyük kayıpla kapattı. Halka açık kulüplerin bilanço bildirimlerinden topladığımız verilere göre külüplerin ilk yarı zararı 201 milyon liraya çıktı. Böylece borçları da bu miktarda artarak 2.4 milyar lirayı aştı. 4 büyüğün ağırlıklı olarak naklen yayın geliri ve bilet satışından oluşan toplam hasılatı 406 milyon liraya ulaşırken faiz hariç giderleri ise 511 milyon lira oldu. Tabii bu giderlerin büyük bölümünü futbolculara ödenen ücretler ve bonservis paraları oluşturuyor.

Habertürk'ün haberine göre, kulüplerin toplam varlıkları 1 milyar 546 milyona ulaşırken sadece kısa vadeli borçları bile 1.4 milyar ile neredeyse varlıklarına ulaştı. Uzun süredir borç konusunda lider olan Galatasaray yine bayraktarlığı elden bırakmadı. Diğer 3 kulüp hasılatını artırırken Fenerbahçe’nin hasılatı yüzde 15 düştü. Galatasaray’da hasılat artışı yüzde 32, Beşiktaş’ta yüzde 49 ve Trabzon’da yüzde 11 oldu.

GALATASARAY AFFA BAŞVURMADI

Beşiktaş’ın UEFA Kupası’nda mücadele etmesinin de etkisiyle maç hasılatının yüzde 49 artış ile 113 milyona çıkması en önemli artısı olarak görülürken toplam borcun yüzde 20 artışla 562 milyona çıkması bilançosundaki en kötü rakam oldu. Trabzonspor ise bu sezon yaklaşık 168 milyon lira uzun vadeli borç aldı ve borç miktarı yüzde 54 artışla 368 milyon liraya çıktı. Kulüplerin 6 aylık bilançosundan çıkan bir başka haber ise Galatasaray’ın toplamda 164 milyon liraya çıkan vergi cezası için kısa süre önce çıkan yeniden yapılandırmaya başvurmadığı oldu. Kulüp söz konusu borçlar için uzlaşma yolunu tercih ettiğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)