E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFTSE 100 geriledi---

FTSE 100 geriledi

FTSE 100 geriledi
19 Ocak 2017 - 20:35 borsagundem.com

İngiltere'de bugün açıklanan konut fiyatlarının zayıf görünümü Londra Borsası'nda sektör hisseleri öncülüğünde düşüşe neden oldu.

İngiltere hisse senedi piyasaları perşembe günü konut inşaa sektörü ve madencilik sektörü hisseleri öncülüğünde geriledi. Avrupa Borsalarındaki düşüş ECB Başkanı Draghi'nin gereğinde canlandırma önlemlerini artırmaya hazır olduklarını belirtmesi ile sona erip yükselişe dönse de İngiltere FTSE endeksi yüzde 0.5 oranında düşüşle 7.208.44 puandan günü tamamladı.

Teslimat şirketi Royal Mail RMG'nin İngiltere'deki satışlarının yüzde 2 oranında gerilediğini açıklaması, şirketin yüzde 6 kayıpla günün en çok değer kaybeden hissesi oldu.
Konut fiyatlarının Temmuz ayından bu yana ilk kez olmak üzere Aralık ayında düşüş yaşadığının açıklanması, konut inşaa sektörü hisselerinde kayıplara neden oldu.
Barratt Developments PLC yüzde 2.1, Taylor Wimpey TW. hisseleri yüzde 1.3 ve Persimmon PLC yüzde 1 oranında değer kaybı yaşadı.

Metal fiyatlarındaki düşüş madencilik hisseleirne satış getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)