E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa Merkez Bankası Başkanı: Bitcoin spekülatif bir varlık---

Fransa Merkez Bankası Başkanı: Bitcoin spekülatif bir varlık

Fransa Merkez Bankası Başkanı: Bitcoin spekülatif bir varlık
01 Aralık 2017 - 12:41 borsagundem.com

Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau, bitcoin için ‘spekülatif bir varlık’ tanımını yaptı ve bitcoin yatırımı yapanların bilerek risk aldığını söyledi

MERKEZ Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre Villeroy, şunlerı söyledi: “Şunu iyice bilmeliyiz: Bitcoin asla bir para birimi değildir, hatta kripto para birimi bile değildir. Bu, spekülatif bir varlıktır. Değerinin ve son derece yüksek olan volatilitesinin hiçbir ekonomik dayanağı yoktur ve hiç kimse bitcoin için sorumluluk taşımaz. FransaMerkez Bankası, bitcoin yatırımcılarına, aldıkları risklerden tamamen kendilerinin sorumlu olduklarını hatırlatır.”

DAHA FAZLA DÜŞECEK

Bugün 9.600 dolar civarında işlem gören bitcoin, bu hafta gördüğü rekor yükselişten sonra yüzde 15 düşüş yaşadı. Bazı varlık yönetimi kaynakları, bitcoin’de bir balon oluştuğu ve daha fazla düşüş beklendiği uyarısı yaptılar. Bir varlık yöneticisi, teknik analizlerin daha fazla düşüş geleceğini gösterdiğini söyledi.
Bitcoin’de son düşüş, sanal paranın geçtiğimiz aylarda gördüğü astronomik yükselişin ardından gerçekleşti. Bitcoin, çarşamba günü bir yıl önce aynı tarihte bulunduğu seviyeden neredeyse yüzde 1.100 oranında daha yüksek bir düzeydeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)