E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFoncular için en cazip yatırım aracı: Hisse senedi---

Foncular için en cazip yatırım aracı: Hisse senedi

Foncular için en cazip yatırım aracı: Hisse senedi
29 Nisan 2016 - 15:30 borsagundem.com

Kurumsal Yatırımcı dergisinin düzenlediği "Fon Yöneticileri Üç Aylık Beklenti Anketi"ne göre, ikinci çeyrekte fon yöneticileri iki ekonomik göstergeyi yakından izleyecek: Enflasyon ve döviz kuru

Kurumsal Yatırımcı dergisinin düzenlediği "Fon Yöneticileri Üç Aylık Beklenti Anketi"ne göre ikinci çeyrekte yatırım kararları verilirken, gözler ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımına yönelik gelişmelerde olacak. Hisse senedi ise yine en cazip yatırım aracı...
Anket, Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) üyelerinden 23 fon yöneticisinin katılımıyla 24-29 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Anket katılımcılarının yüzde 66'sı, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararlarının ikinci çeyrekte piyasalarda en belirleyici faktör olacağını belirtti. Siyasi alandaki gelişmeler de yüzde 22 ile takip etti.

Anket, yılın ilk çeyreğinden sonra ikinci çeyrekte de hisse senedinin açık ara en cazip yatırım aracı olarak görüldüğünü ortaya koydu. Üstelik önceki ankette katılımcıların yarısı hisse senedini tercih ederken, ikinci çeyrek anketinde bu oran daha da yükselerek yüzde 61 oldu. Uzun vadeli tahvil, altın ve özel sektör tahvili ise az sayıda fon yöneticisi tarafından belirtilirken, Hisse senedinin en yakın takipçileri olarak yer aldı.

Fon yöneticileri anketi, yılın ikinci çeyreği için iki ekonomik göstergenin takip edileceğini net bir şekilde ortaya koydu. Neredeyse eşit oranda fon yöneticisi tarafından sadece enflasyon ve döviz kuru işaretlendi.

Fon yöneticilerinin küresel hisse senedi piyasalarında beklenen performansa yönelik olarak ilk çeyrekteki beklentileri, ikinci çeyrek için de değişmedi. En fazla şans tanınan bölge olan gelişmekte olan piyasalar, ABD piyasası tarafından takip edildi.

 

Her iki belirleyici emtia için de fon yönetici­leri tarafından ilk çeyrekte olduğu gibi yılın ikinci çeyrek döneminde de, yukarı yön beklentisi daha fazla olarak değerlendirildi. Bu arada iki emtianın birbirine benzeşen yön beklentileri de dikkat çekti.

Yeni mevzuatta yer alan fon kategorilerine göre değerlendirilen anketin katılımcıları, ikinci çeyrekte en fazla Borçlanma Araçları Fonları, Değişken Fonlar ve Hisse Senedi fonlarının talep göreceğini belirtti. Katılım­cıların en fazla üç tercih belirttiği ankette, Borçlanma araçları fon türünü işaretleyenlerin oranı yüzde 70, değişken fonlar yüz­de 57 ve hisse senedi ise yüzde 52 oldu.

BORSADA BANKALAR İLK SIRADA

Yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi borsada en iyi performans beklenen sektörlerin başında ikinci çeyrek için de bankacılık sektörü geldi. Fon yönetici­lerinin üç tercihli listesinde en fazla yer verilen sektör bankacılık oldu. Toplam 14 fon yöneticisi favori sektörleri arasında bankacılık sektörünü belirtti.

Perakende ve otomotiv sek­törleri de yedişer fon yöne­ticisinin listesinde yer alarak bankaların ardından geldi. Beş fon yöneticisi havayolu sektörünü favori listesine koyarken, dörder fon yönetici­si de teknoloji ve petrokimya sektörlerini işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSANIN YÜZ KARASI PATRONLAR29 Nisan 2016 16:24

    VE HİSSELERİ KRİSTAL KOLA ARSAN TEKSİL İTTİFAK KERVANSARAY YATIRIMCI BUNLARIN TÜRKLÜĞÜNDEN VE MÜSLÜMANLIĞINDAN ŞÜPHE DUYUYOR.

  • aman haa demeçler riski arttırıyor sanki29 Nisan 2016 16:21

    kılıcındadarlık olanoğlu bu gün erken seçimden söz etmişse bir bildiği de varsa borsa küllüm olabilir bu yaz aman dikkat.

  • bu yaz borsa mı?29 Nisan 2016 15:52

    yaz mevsimi kuzey yarım küre tatilleri,dünyanın son yüzyılın en sıcak yazı olması beklentisi,rusya,ırak,suriye,ab büyüyememe sorunları v.b...