E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFlaş iddia! Hem IŞİD hem YPG çekiliyor---

Flaş iddia! Hem IŞİD hem YPG çekiliyor

Flaş iddia! Hem IŞİD hem YPG çekiliyor
24 Ağustos 2016 - 18:53 borsagundem.com

Türkiye'nin Cerablus'ta başlattığı operasyonun ardından Barzani'ye yakınlığı ile bilinen K24 sitesi önemli bir iddia ortaya attı. Habere göre hem IŞİD hem YPG çekilmeye başladı.

Habere göre YPG, Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) üye olan diğer grupların isteği üzerine Fırat’ın doğusuna çekilme kararı aldı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin diğer bileşenlerinin ise Fırat’ın batısında kalmaya devam edeceği açıklandı. YPG sözcüsü Redur Xelil, “Amerika’nın desteklediği Demokratik Suriye Güçleri’nin isteği üzerine YPG olarak Fırat’ın batısından çekiliyoruz” diyerek, geri çekilmenin sadece DSG’nin isteği üzerine yapıldığına dikkat çekti.

IŞİD ÇEKİLİYOR! KENTİN YARISI TÜRKİYE DESTEKLİ GRUPLARIN ELİNDE

Öte yandan Türkiye destekli muhalifler Suriye’nin Cerablus ilçesindeki operasyona devam ederken, IŞİD’in bazı köylerden çekilmeye başladığı belirtildi. Reuters HaberAjansı'na konuşan bir ÖSO komutanı, IŞİD militanlarının Cerablus'un etrafındaki bazı köylerden, güneydeki El Bab'a doğru çekildiğini söyledi. El Bab, bölgede IŞİD’in kontrolünde bulunan son yerleşim birimlerinden biri.

Silahlı Feylak eş Şam grubuna mensup adının açıklanmasını istemeyen bir komutan İslam Devleti militanlarının büyük bölümünün Cerablus'u terk ettiğini, bazılarının ise teslim olduğunu söyledi.

Başka bir muhalif komutan ise kentin yarısının Türkiye destekli grupların elinde olduğunu söyledi.

Suriye'de kaç Türk askeri var

 

Birlikler Cerablus merkezine ulaştı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)