E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFlaş iddia: Gülen'den Katolik üniversitesine 1 milyon euro bağış---

Flaş iddia: Gülen'den Katolik üniversitesine 1 milyon euro bağış

Flaş iddia: Gülen'den Katolik üniversitesine 1 milyon euro bağış
08 Temmuz 2016 - 06:15 borsagundem.com

Sabah gazetesindeki haberde, Gülen cemaatinin Belçika'daki Diyanet imamlarının yerini alacak imamlar yetiştirilmesi amacıyla Katolik Leuven Üniversitesi'ne bir milyon euro bağış yaptığı öne sürüldü

Sabah gazetesinden Abdurrahman Şimşek, Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili flaş bir iddia gündeme getirdi. Şimşek'in haberine göre, cemaat, Belçika'da Diyanet imamlarını tasfiye ettirip kendi imamlarını görevlendirmek üzere Leuven Katolik Üniversitesi'ne bir milyon euro'yu aşkın bağış yaptı. işte o haber:

Diyanet'in imamlarını tasfiye ederek yerine Gülenist eğitimle yetişmiş imamları yerleştirmeyi amaçlayan Belçika Leuven Üniversitesi'nin FETÖ'den yüksek miktarda bağış aldığı ortaya çıktı. Gülen Örgütü'nün Katolik üniversiteye yaptığı bir milyon euroyu aşan bağışın karşılığında Leuven Üniversitesi'nde Gülen Kürsüsü kuruldu.

SÜRESİNİ TÖRENLE UZATTILAR

5 yıllık sözleşmesi 22 Ocak 2016'da sona eren kürsünün süresi, Kültürlerarası Diyalog Platformu Başkanı Ramazan Güveli Katolik Leuven Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rik Torfs'un katıldığı imza töreni ile uzatıldı. Üniversitedeki Gülen Kürsüsü'nün temellerini atan Johan Leman, eski Vatikan başrahiplerinden... Aynı zamanda bir antropolog olan Leman, Hasselt Üniversitesi Onursal Rektörü Doç. Dr. Mieke Van Haegendoren'i, FETÖ'nün Avrupa'daki en büyük kolejlerinden olan Lucerna Koleji Danışma Kurulu Üyeliği'ne getiren isim. Leman, 17-25 Aralık yargı darbesi girişimi sonrası, Türkiye, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümeti aleyhine yazılar yazmaya başladı. Bu yazıları yazarken elbette Gülen Örgütü'nün Belçika'daki yöneticileri ile Zaman Vandag gazetesi yöneticileri tarafından manipüle ediliyor.

BELÇİKA FETÖ'NÜN KALESİ

Belçika, Gülen Örgütü'nün Avrupa'da en güçlü olduğu ülkelerden biri, belki de birincisi. Örgütün Avrupa'daki en büyük derneklerinden biri olan FEDACTIO (Aktif Dernekler Federasyonu) Belçika merkezli olarak faaliyet gösteriyor. 2010'da kurulan bu federasyon, yaklaşık 25 derneği bir çatı altında tutan ve Avrupa'daki FETÖ hareketini sosyal, kültürel, eğitim, gençlik/kadın kolları alanlarında organize eden en üst sivil toplum örgütü. Johan Leman, Gülen Kürsüsü Genel Başkanı iken FEDACTIO ile irtibatın koparılmamasını sağladı. Türkiye'deki siyasi gelişmeler, 17-25 Aralık'tan sonra dikta algısı yaratılmaya çalışılacak şekilde işlendi. Leman yazdığı bir yazıda, Belçika'da görevli din adamlarının camilerde, FETO'cü kişileri ve onlar ile temas halinde olan Belçikalıları fişlediklerini iddia etti.

'İMAMLARI BURADA EĞİTMEK İSTİYORUZ'

Sabah'tan Abdurrahman Şimşek'in sorularını yanıtlayan Leuven Üniversitesi Gülen Kürsüsü Başkanı Emmanuel Gerard, Belçika'daki imamların ülkede eğitim alması gerektiğini söyledi. Gerard, üniversite bünyesindeki Gülen Kürsüsü'nün bu konuda çalışma yürüttüğünü belirterek şöyle dedi: "Buradaki topluma hizmet edebilmek için buradaki tüm toplumu ve kültürü tanımak lazım. Dil de bilmek gerekiyor. İmamların burada eğitim almalarının faydalı olacağını düşünüyoruz. Fakat sadece ilahiyat bilgisiyle de imam olunmaz. Toplumu da tanımak gerekiyor. Yabancı bir ülkede alınan eğitim buraya uygun olmayabilir." Emmanuel Gerard, Gülen Kürsüsü'nü ve amaçlarını överek FETÖ'ye yakınlığını da ortaya koydu: "Gülen Kürsüsü'nün amacı dini ve toplumsal araştırmalarda bulunmak, toplumun dinlerin birbirine kaynaşmasının etkisini araştırmak veböylelikle Belçika toplumu ile Müslüman toplumu arasındaki uyumu artırmayı hedefliyoruz."

BİLGİSİZLİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Gerard, Türkiye'den gelenlerin eğitiminin yeterli olup olmadığı yönündeki soruya, "Bunun cevabını bilmiyorum. Bunu da araştırmak gerekir" yanıtını vererek, Diyanet imamlarının eğitiminin yeterliliği hakkında bilgi sahibi olmadığını da itiraf etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)