E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFlap Kongre hisselerinde işlem yasağı---

Flap Kongre hisselerinde işlem yasağı

Flap Kongre hisselerinde işlem yasağı
06 Aralık 2017 - 18:58 borsagundem.com

SPK, FLAP pay piyasasında, işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı yaptığı belirlenen 6 şahıs ve bir şirket hakkında 6 ay süreyle işlem yasağı uygulanmasına karar verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Flap Kongre Toplantı Hizmetleri Otomotiv ve Turizm (FLAP) pay piyasasında, usülsüz işlem yapıldığını tespit etti. FLAP hisselerindeki işlemlerin incelenmesinin ardından, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/1 maddesinde yer alan, piyasa dolandırıcılığı kapsamındaki işlemleri sebebiyle 6 şahıs ve bir şirkete işlem yasağı uygulanmasına karar verildi.

Söz konusu işlemleri gerçekleştirdiği belirlenen Seda Turan, Sabahattin Turan, Mustafa Sungur, Gökhan Saygı, Orçun Taştan, Özkan Öztürk ve 2M Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret hakkında FLAP pay piyasasındaki işlemlere ilişkin olarak 6 ay işlem yapma yasağı getirildi.

Sermaye Piyasası Kanunu Madde 107

İşlem bazlı piyasa dolandırıcılığını kapsayan Sermaye Piyasası Kanunu'nun ilgili maddesi ise şu şekilde:

"İşlem bazlı piyasa dolandırıcılığı SPKn'nun 107 nci maddesinin birinci fıkrasında (107/1) düzenlenmiştir. Anılan düzenleme uyarınca, "Sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir değiştirenler veya hesap hareketleri gerçekleştirenler" hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin günden on bin güne kadar adli para cezası verileceği hükme bağlanmıştır."

SPKn'nun ilgili maddesinin daha detaylı haline buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Flap Kongre ortakları hisseleri toplayıp satışa geçti

SPK'dan 10 kişiye işlem yasağı getirildi

Firari manipülatör Mecnur Çolak’ın oğlu Flap hisselerinde

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 10,46
En Yüksek: 10,54
En Düşük: 9,46
Değişim 9,07 %
FK: 7,84
PD / DD: 1,66
İşlem Hacmi 116.959.311
Toplam Adet: 11.572.773
Ağırlıklı Ort.: 10,10
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D demirkan 07 Aralık 2017 12:45

    FİLAP A ELKOYMUŞ. BU ELKOYMUŞ HÂLİ.YA KOYMASA NASIL OLUR BİLMEM. BORSA VURGUN YERİNE DÖNDÜ. OLUR OLMAZ HİSSELERE GİRMEYİN.

  • D demirkan 06 Aralık 2017 19:36

    MEJNUR ÇOLAGIN OĞLUNU TAVSİYEM.BEYAZ FİLO HİSSESİ ALSIN.BORSADA EN UCUZ HİSSE.HEDEF FİATI 75000.