E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'ten kritik Türkiye değerlendirmesi---

Fitch'ten kritik Türkiye değerlendirmesi

Fitch'ten kritik Türkiye değerlendirmesi
18 Nisan 2017 - 14:56 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch 16 Nisan'daki referanduma dair açıklamalarda bulundu

Anayasa referandumunun, Türkiye'nin ülke kredi notu profili için negatif olan siyasi dönüşümün bir parçası olduğunu belirten Fitch, ancak referandumun kredi notu için pozitif olabilecek ekonomik reformların canlandırılmasını sağlayabileceğini bildirdi.

Fitch yayınladığı raporda, "Referandum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'ın Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin artırılmasını hedefleyen uzun süreli siyasi hedefinin tamamlanmasını sağlamış olabilir. Yeni Cumhurbaşkanı ve parlamento seçimlerinin 2019'a kadar yapılması gerekmiyor. Bu takvim, ekonomiye yeniden iktidar partisi AKP'nin politika ajandasına geri itme imkanı verebilir" ifadelerine yer verdi.

Önümüzdeki dönemde uygulanacak farklı politika seçeneklerive bunların istikrarlı ve sürdürülebilir büyümeyi desteklemekte başarılarının Türkiye'nin kredi notuna yönelik değerlendirmelerin önemli bir parçası olacağını belirten Fitch, "Yapısal eksiklikleri düzelten ve dış kırılganlıkları azaltan reform uygulamaları pozitif bir not hassasiyeti oluşturacak. Zayıflayan kamu finansmanı ve dış finansmanıın kamu borcu/GSYH oranına yansıması veya dış finansman kırılganlıklarının ön plana çıkması negatif not hassasiyetleri olacak" dedi.

Fitch yaptığı açıklamada Türkiye'nin kredi notu için bir sonraki değerlendirmenin 21 Temmuz 2017'de yapılacağını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İşçi emeklisi19 Nisan 2017 01:40

    sn.Bakanım 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda 836 lira maaş alan var! Evi olmayan SSK emeklilerine kira yardımı yapılsın...

  • MAHMUT CELLAT18 Nisan 2017 22:20

    referandum sonucu çalışan ve emeklilerin iktidara uyarı mesajıdır.genel fiyat seviyesini reel anlamda yükseltin mesajıdır.

  • yeniçeri18 Nisan 2017 16:34

    artık öncelik ekonomi olsun. o enflasyonu düşürün. işsizliği düşürün. işçiye işte kalma güvencesi, patronada çalışıacak düzgün personel güvencesi lazım. ve yurtdışına pazar