E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'ten kritik Türkiye açıklaması---

Fitch'ten kritik Türkiye açıklaması

Fitch'ten kritik Türkiye açıklaması
22 Mayıs 2018 - 12:04 borsagundem.com

Fitch, seçim öncesi Türkiye ekonomisi üzerine değerlendirmede bulundu

Fitch Ratings, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların Haziran seçimleri sonrasında keyfi politika yapımı ve politika öngörülibilirliğinin baskı altına girmesi olasılığını gündeme getirdiğini savundu.
Fitch, "Bu durumun, daha sıkı global finansal şartların Türkiye'nin büyük dış finansman ihtiyacının yarattığı krılganlığı test edeceği bir zamanın üstüne gelmesi muhtemel" ifadelerini kullandı.
TCMB'nin TL'deki değer kaybı sonrasında piyasalardaki gelişmeleri yakından izlediğini ve gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladığına işaret eden Fitch, "Yaşanan son gelişmeler bizim merkez bankasının kurdakı zayıflığa yanıt verme istekğinin devam ettiği görüşümüzü değiştirmedi. Geçtiğimiz ay yapılan faiz artırımı sıkılayan global finansal şartlar ve yükselen petrol fiyatlarının, Türkiye'de seçim kampanyası ile bir araya gelmesinden kaynaklı risklerin bilincinde olunduğuna işaret etti" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bloomberg'e yaptığı açıklamalar sonrasında Başkanlık sisteminin Türkiye'de kontrol ve dengede, kurumsal bağımsızlıka aşınmanın güçleneceği endişelerini ortayı çıkardığını belirten Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 2017'de 'BB+/Durağan'a indirmelerinin nedenlerinden birinin de bu olduğunu hatırlattı. Türkiye'de para politikasının çok uzun süreden bu yana siyası sınırlamaları konu olduğunu, ancak Erdoğan'ın yaptığı gibi merkez bankasının bağımsızmlığını sınırlamaya yönelik açık bir tehtidin politika yapım ortamına ve politika etkinliğine yönelik riskleri artırdığını vurgulayan Fitch, "Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları, sadece para politikasını değil, genel ekonomi politikasının seçimler sonrasında daha az öngörülebilir hale gelmesi olasılığını da gündeme getirdi" dedi.
Fitch, para politikası bağımsızlığında daha büyük erezyonun Türkiye'nin kredi profili üzerinde, özellikle bu durumun ciddi dış finansman gerilimlerine katkı yapması, makro ekonomik ortamda bir
kötüleşmenin ortaya çıkması veya daha geniş politika yapım kredibilitesinin ve Ülke'nin iş ortamının zayıflatılması halinde, daha fazla baskı yaratacağını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • O.Ö23 Mayıs 2018 08:58

    Sermayemiz vardı betona gömdüler, geleceğimiz betonlara gömüldü, Betona gömülen paralar ile üretim odaklı şirketler kurulsa idi durum böyle olmazdı. Ülke treni kaçırdı,

  • bir yorum23 Mayıs 2018 04:31

    Fiç de uyarıyor belli ki notumuzu düşürecek.Biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım bu amerikalı ve ingiliz fiç leri bizi eski halimize getirmek için ellerinden geleni yapacaklardır.Bu dercelendirme kuruluşları da bu ülkelerin olduğuna göre demek ki bir yerlerden emir alarak bunu yapıyorlar.FİÇ ler ne olacak.

  • ..22 Mayıs 2018 23:15

    eyy fishmisin pich misin :D ulan adamlar yıllardır bişeler anlatıyor onu yap, bunu yap, onu sıkılaştır, bunu gevşekleştir. adamların dediğini az biraz yapıyorum imajı versen, adamlar zaten kendi portfoylerindeki büyük fonları Türkiye ye yönlendirir. adamlarla direnirsen, malum kendilerini takip eden büyük para babası portfoylerini Türkiye den uzun durun derler. bukadar kolay çözülecke işleri uzatıp çözmemenin sonucudur bu usd. bu kredi derecelendirmelerle işbirliği yapıp yabancı sermayeyei ülkeye çekmek yerine... tvlere çıkıp adamlara küfür ettik :D pichmisin nesin diye... şimdi bu yanlış strateji bu hale getirdi usd yi. suçlusu kimdir ha uşaklar ? söyleyin...

  • Kanan vatandaş22 Mayıs 2018 19:49

    Kaşınmayın şimdi herif ey fich derken ağzın ey pich cıkaracak

  • Burak Yurtsever23 Mayıs 2018 04:44

    Aman adamlara küfredin kızmıyorlar ama Ey !!!!!!!!!!!!!!!!!!! dedikçe düşman oluyorlar.

  • fafa22 Mayıs 2018 17:09

    Ey MB.şunlara cevap bir ver,nerelerdesin,şu cevabı vermek için bile zahmet etmiyorsun.Erdem Başçı'yı arattın.Küt diye düşürmüştü.

  • Xyz22 Mayıs 2018 15:18

    Çin modelinin nasıl dünyada başarıya ulaştığı araştırılmalı.

  • M.Murat22 Mayıs 2018 22:27

    Çin Modeli : Az konusup cok calismak , meydanlarda bagirmak degil

  • Yorum22 Mayıs 2018 13:33

    Bide enflasyonu düşürmeyi deneyin o zaman faiz serbest düşüşe geçer

  • Özer Ramazan22 Mayıs 2018 12:52

    Ula pitch fitch seçimleri Erdoğan aleyhine yönlendirmek ve etkilemek için o kadar gayret ediyorsunuz ki böyle bir düşmanlığı şaşırmamak mümkün değil.Dolaylı olarak "diktatör"demişsiniz de ingiltere,hollanda krallıkla yönetiliyor.Onları da eleştirin bakim,kırılganlığa,ekonomik kaosa neden oluyor falan deyin.

  • Urumi22 Mayıs 2018 18:50

    Arkadas ingiltere'de kralicenin sembolik durduğunu zannediyor. Bence ingiltere yonetim sistemini bir daha incelesin.

  • fafa22 Mayıs 2018 17:30

    Ramazan kardeşim oku!Okumaktan korkma ufkun açılır.Sana daha ne diyeyim

  • yiğit22 Mayıs 2018 16:15

    ordaki diktatörler devlet işine karışmaz yönetmez kaynakları tüketmez sömürmez

  • Cahillik zor zanaat22 Mayıs 2018 13:46

    Nasıl cahilliktir anlamadım gitti. Günümüz İngiltere'sinde yönetim Lordlar Kamarası ve Avam Kamarası denen parlamentodan oluşur. Kraliyet ailesi geleneği bozmamak adına durur ve semboliktir. Tamam hala bazı konularda fikir verme gibi hakları var ama yönetim esas olarak parlamentoda yapılır. Ülkemizin ekonomisi içinden çıkılamayacak duruma girmek üzere. Niye erken seçim var sanıyorsun? Kısa zamanda ödenmesi gereken borç 400 milyar dolara yaklaştı. Düşmanlık, kıskançlık falan yok. Kötü ekonomik yönetim var.

  • Uzman yatırımcı22 Mayıs 2018 12:32

    Erdoğan konuştukça ekonomimize olumsuz yansıyor. Faiz yüksek enflasyonun sebebidir diyerek yurtiçindeki insanları ikna edebilirsin. Ancak dünya finans piyasasının kalbinin attığı yerde herkes, enflasyondan dolayı faizin arttığını bilir. Hele birde Merkez Bankası başkanın sinyallerini dikkate alır diyerek bağımlı bir merkez bankası imajı verdin mi, işte ekonomik yıkımın temellerini attın demektir. Seçimden sonra Erdoğan gitmezse Türkiye'nin işi çok zor. Hele birde dünya piyasalarında herşey aleyhimizde gelişirken.

  • m.k22 Mayıs 2018 12:28

    FETO BASKISI EKENOMİDE DE DEVAM EDİYOR

  • Paralı asker22 Mayıs 2018 14:32

    Ah bir de yazabilsen, cahil paralı asker seni :)

  • yerli mal22 Mayıs 2018 14:28

    fetö fetö dediniz özel okul, dersane, emniyet, yargı, sağlık, maliye...taa milli piyango idaresine kadar hepsini, eşini, çocuğunu kovdunuz. işler eskisinden daha kötüye gitmeye başladı, hala fetö de fetö...

  • Süper çalışıyor 22 Mayıs 2018 12:27

    Doğru söylemişler faizi arttırmamak için dolar 5 tl negüzel iş