E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'ten ABD'ye kredi notu uyarısı---

Fitch'ten ABD'ye kredi notu uyarısı

Fitch'ten ABD'ye kredi notu uyarısı
14 Eylül 2017 - 16:52 borsagundem.com

Fitch yöneticisi Edward Parken, ABD'de borç tavanı anlaşmazlığı yine son dakikaya kadar devam ederse ülke notunun negatif etkilenebileceğini söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD borçlanma tavanı konusunda anlaşmazlığın yeniden alevlenmesi halinde AAA olan kredi notunun 'potansiyel olarak negatif çıkarımla" gözden geçirilebileceğini söyledi.

ABD'de federal hükümete 8 Aralık'ta kadar borçlanma yetkisi verilmiş durumda ancak Konger ve Beyaz Saray'ın borçlanma limiti ve kamu harcamaları konusunda uzlaşmaya varmaları gereği devam ediyor.

Fitch yöneticisi Edward Parken, borçlanma tavanı konusunun büyük olasılıkla şubat veya mart ayında yeniden gündeme geleceğine işaret etti.

Parker, ülke notları hakkında Londra'da düzenlenen konferans sırasında Reuters'a yaptığı açıklamada, "Yine son dakikaya bırakılırsa, Hazine parasını tüketmeden borçlanma tavanı
yükseltilmez veya askıya alınmazsa ABD'nin kredi notunu, potansiyel olarak negatif etkilenebileceği bir değerlendirmeye alırız" dedi.

Fitch'in ABD'nin AAA olan kredi notu görünümü hali hazırda durağan.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)