E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFitch'ten Garanti Bankası yorumu---

Fitch'ten Garanti Bankası yorumu

Fitch'ten Garanti Bankası yorumu
25 Kasım 2014 - 14:10 borsagundem.com

Fitch, BBVA'nın Garanti Bankası payı almasını Türkiye'nin stratejik bir piyasa olduğunu gösterdiğini rapor etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria’nın (BBVA) Garanti Bankası’ndaki hisse alımının, Türkiye'nin stratejik bir piyasa olduğunun altını çizdiğini belirtti.

Fitch'in internet sitesinde yer alan açıklamada, BBVA’nın Garanti Bankası’ndaki hisse oranını artırma konusunda anlaşmaya varmasının bankanın uluslararası ağını genişletmesi konusunda fırsat yarattığı vurgulandı. 

"BBVA, Garanti Bankası'ndaki hisse alımı ile gelişmekte olan piyasalardaki varlığını artırdı" denilen açıklamada, satın alıma ilişkin olarak “Türkiye’nin stratejik bir piyasa olduğunun altını çiziyor” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, BBVA’nın Garanti Bankası’ndaki hisse payını artırmasının reyting yansıması üzerinde doğrudan etkili olmayacağı dile getirilerek, BBVA’nın gelişmekte olan piyasalardaki varlığı arttıkça, bunun az da olsa kredi profilleri üzerinde etkisini gösterebileceğinin altı çizildi.

Garanti Bankası’nın BBVA’nın varlıkları içerisinde bu yılın üçüncü çeyreği itibariye yüzde 10’luk bir paya sahip olmasına rağmen, faaliyet gelirlerinde yüzde 15 gibi dikkate değer bir paya sahip olduğuna işaret edilen açıklamada, BBVA'nın Türkiye bankacılık sektörüne yaklaşık 4 sene önce girdiği hatırlatıldı. 

Açıklamada, BBVA'nın söz konusu piyasaya ilişkin gerekli deneyim ve bilgiye sahip olduğu ifade edildi.

Doğuş Grubu'nun 19 Kasım'da Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan açıklamasında, Doğuş Grubu'nun, Türkiye Garanti Bankası AŞ'nin çıkarılmış sermayesinin yüzde 14,89'una tekabül eden toplam 625 milyon 380 bin nominal TL değerde Garanti Bankası hissesini BBVA'ya satmak üzere Hisse Devir Sözleşmesi imzaladığı, satışa konu hisselerin toplam bedelinin 5 milyar 497 milyon 90 bin 200 lira, beher hisse bedelinin ise 8,79 lira olarak tespit edildiği aktarılmıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 71,25
En Yüksek: 71,60
En Düşük: 69,05
Değişim 3,71 %
FK: 3,43
PD / DD: 1,22
İşlem Hacmi 794.320.090
Toplam Adet: 11.242.978
Ağırlıklı Ort.: 70,64
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)