E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Fitch'ten 7 Türk bankasına değerlendirme---

​Fitch'ten 7 Türk bankasına değerlendirme

​Fitch'ten 7 Türk bankasına değerlendirme
09 Temmuz 2014 - 22:19 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 7 Türk bankası üzerinde çeşitli değerlendirme işlemleri yaptı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 7 Türk bankası üzerinde çeşitli değerlendirme işlemleri yaptı.

Fitch'in resmi internet sitesinde yayınladığı raporunda, Arap Türk Bankası (A&T Bank), BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası, Tekstil Bankası ve Turkland Bank'ın kredi notları teyit edildi.

Fitch, Anadolubank'ın finansal kapasite notunu "bb+"dan "bb"ye düşürdü. Açıklamada bunun sonucu olarak bankanın uzun vadeli temerrüt derecelendirmesinin "BB+" dan "BB"ye ve uzun vadeli kredi notunun "AA"dan "AA-"ye düşürüldüğü bildirildi.

Alternatifbank'ın "bb" olan finansal kapasite notunun "b+"ya düşürüldüğü belirtilen açıklamada, bu durumun bankanın uzun vadeli temerrüt derecelendirmesi ve uzun vadeli kredi notu üzerinde etki oluşturmadığı kaydedildi.

Ayrıca Fitch, Şekerbank'ın uzun dönem kredi notu görünümünü ve uzun vadeli temerrüt derecelendirmesini "durağan"dan "negatif"e çevirdi.

Açıklamada, "Bankaların çalışma koşulları, 2014 yılından bu güne kadar keskin faiz oranları hareketleri ve ağustos ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yarattığı siyasi baskının etkisiyle dalgalı bir biçimde gerçekleşti" ifadelerine yer verildi.

Bankaların 2014 yılı birinci çeyreğinde ekonomik büyümelerinin güçlü olduğu vurgulanan açıklamada, fakat bankalara olan güvenin ağır ilerlediği ve kredi büyümesinin Anadolubank haricindeki diğer 6 bankada yavaş seyrettiği de aktarıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsa benim için bitti artık.10 Temmuz 2014 11:53

    ben baktım ve kağıdımı sattım çıktım,bi daha da alırsam yuh olsun bana.

  • bilenler buna bakıyor!!!10 Temmuz 2014 11:24

    tümünün tahsili gecikmiş ve takipteki alacaklar toplamını bulun sonra bunu açıklanmış toplam banka karlarından düşün bakalım kar var mı yok mu?

  • bir bilen10 Temmuz 2014 10:45

    uyanın beyler

  • TANSEL10 Temmuz 2014 08:45

    GÜNLÜK 3 MİLYAR TL İŞLEM OLUYORSA YABANCI GİRİYOR DEMEKTİR. FİCH MİCH HİKAYE....

  • Ahmet Telli09 Temmuz 2014 22:32

    Fich miş bunlar güvenilir kaynak değil , Türkiyede bankalar trilyon dolar kar açıklıyorlar.Amaçları çamur atmak,ama millet uyandı bunları gale almıyor.