E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch, Yunanistan'ın kredi notunu yükseltti---

Fitch, Yunanistan'ın kredi notunu yükseltti

Fitch, Yunanistan'ın kredi notunu yükseltti
11 Ağustos 2018 - 00:54 borsagundem.com

IMF ve Euro bölgesinin verdiği kredilerle dar boğazdan çıkmaya çalışan Yunanistan için Fitch'ten ilginç karar. Kredi derecelendirme kuruluşu, Yunanistan'ın kredi notunu 'B' seviyesinden 'BB-' seviyesine yükselltiğini açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın kredi notunu yükselttiğini duyurdu.

Fitch Ratingsten yapılan açıklamada, Yunanistan'ın kredi notunun "B" seviyesinden "BB-" seviyesine yükseltildiği, görünümünün ise "durağan" olduğu bildirildi.

Ülkenin kamu borcunun sürdürülebilir bir seviye kazandığı belirtilen açıklamada, borç yardımı önlemlerinin önemli hal aldığı kaydedildi.

Kamu finansmanının gelişmeyi sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, Yunanistan ile Avrupalı kreditörler arasındaki ilişkinin önemli derece iyileştiği vurgulandı.

Ekonomik toparlanmanın zaman içinde sürdürülebilir olması durumunda Yunanistan'ın kredi notunun yükseltilebileceğine işaret edilen açıklamada, mali politikada gevşeme veya bankacılık sektöründe olumsuz gelişmelerin riskleri artırması durumlarında ise ülkenin kredi notunun düşürülebileceği uyarısında bulunuldu.

Yunanistan ekonomisinin 5 çeyrek üst üste büyüme gösterdiğine yer verilen açıklamada, ekonominin 2018'de yüzde 2, gelecek yıl ise yüzde 2,3 oranında büyümesinin öngörüldüğü bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kerim11 Ağustos 2018 13:01

    Turkiyemiz hic bisey yapmasa % 4-5 buyur koskoca bir darbeyi kimseden yardim almadan avrupanin abd nin dusmanliklarina ragmen savusturduk kimsenin bakmadigi milyonlarca suriyeliye bakiyoruz...x bizede not dusurme tehditi...yakunda cari acik azalip mali denge duzelince bakalim ne yapacaklar

  • Şahin kus11 Ağustos 2018 12:05

    Batik ülkenin notu yükseltiliyor,nasıl taraflı not verdiğinin göstergesi

  • Hizip derecelendirme kuruluşu11 Ağustos 2018 08:57

    Bu kuruluşların ülkemize verdiği düşük notlara göre galeyana gelen kuş beyinlidir. Ekonomik göstergelere göre not verdiğini sananlara ise burada söylenemeyecek bir tanım var.

  • batı köpeğine ödül11 Ağustos 2018 01:24

    rus elçilik görevlilerini sınır dışı etmesinin ödülü... iyilik karşılıksız kalmaz.