E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFinansbank'a satın alma teklifi---

Finansbank'a satın alma teklifi

Finansbank'a satın alma teklifi
01 Ekim 2015 - 16:11 borsagundem.com

Yunan NBG'nin sermayesinde sorunları olması nedeniyle satışa çıkartacağı Finansbank'a talipler gelmeye başladı

National Bank of Greece’in sahip olduğu 3.6 milyar dolarlık Türk bankası Finansbank, konuya yakın 3 kişinin verdiği bilgiye göre Qatar National Bank ve Fibabanka’dan satın alım teklifi aldı.

Aynı kaynaklara göre bu bankalar ve diğer adlandırılmayan bankalar, İstanbul merkezli Finansbank’a yaklaşık iki hafta önce telifler sundu. Görüşmelerin gizli olması nedeniyle bilgi sağlayan kaynaklar isimlerinin açıklanmamasını istedi. NBG, yılın erken döneminde Finansbank’taki hisselerini ikincil halka arz yoluyla satma planlarını terk etmesinin ardından payı elde çıkarma arayışına girdi.

Hisse satışı, kurtarma anlaşması şartları kapsamında Avrupalı regülatörler dayatıldı ve Yunanistan'ın en büyük bankasını yüzde 99.8 seviyesindeki hissesini yıl sonuna kadar yüzde 60’tan düşük bir seviyeye indirmeye zorladı. Söz konusu süreç, bankanın birkaç defa kendi iç teslim tarihlerini kaçırması ile ertelenmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Deli Dumrul01 Ekim 2015 18:04

    Kapılar arkasında ha sattık ha satmadık. Olaya bak ülkenin en büyük bankalarından. Kaç sene oldu bugün halka açıldık yarın satıldık. Yok olmadı satılacağız. Dur be kardeşim satsak mı acaba? Ve daha neler. Bizim piyasa şeffaf olacak mış? Bak banka sana kızmıyorum benim kızgınlığım kendini gazeteci sananlara...