E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFinansbank ikinci halka arza hazırlanıyor---

Finansbank ikinci halka arza hazırlanıyor

Finansbank ikinci halka arza hazırlanıyor
18 Eylül 2014 - 14:54 borsagundem.com

Finansbank'ın ikincil halka arzı için National Bank of Greece, Goldman Sachs'ı atadı

National Bank of Greece, Finansbank AŞ'nin yüzde 40'lık ikinci halka arzı için bazı bankaları aracı olarak atadı.

Yunan National Bank of Greece SA (NBG), konu hakkında bilgisi olan üç kişiden alınan bilgilere göre, Türkiye birimi Finsanbank AŞ'nin yüzde 40'lık ikincil halka arzı için aralarında Goldman Sachs Group Inc.'in de bulunduğu bazı bankaları aracı olarak atadı.

Özel bilgiler olması nedeniyle kimliğini açıklamak istemeyen bir yetkili, Morgan Stanley ve Bank of America Corp. da hisse satışının küresel koordinatörleri olduğunu ifade etti. Bir başka iki kişiden alınan bilgiye göre ise Yunanistan'ın en büyük bankası hisselerini bu yıl içerisinde olabildiğince erken satabilir.

NBG yardımcı CEO'su Paula Hadjisotiriou, geçtiğimiz ay Finansbank hisselerinin yüzde 40'ını 2015 yılı sonlarında satmayı planladıklarını söylemişti. Finansbank'ın piyasa değeri ele alındığında, bu orandaki bir satış 1.5 milyar dolar değerine ulaşabilir. Finansbank bu sabah yayımladığı bir dosyada, sermaye tavanını iki katına çıkararak 12 milyar Türk Lirası'na (5.4 milyar dolar) çıkarmak için başvurduğunu açıkladı.

NBG sözcüsü Dimitris Spyropoulos, "Zamana ya da ilerleme şekline karar verilmemekle birlikte, azınlık hisse satışı yapacağımızı tekrar ediyoruz" derken, Bloomberg News haberine göre Finansbank yetkilileri konuyla ilgili sorulara cevap vermek istemedi. Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Bank of America sözcüleri de yorum yapmayı reddetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)