Ana SayfaPiyasaFinans Finansal Kiralama ve Rodrigo sorusu---

Finans Finansal Kiralama ve Rodrigo sorusu

1 / 2
Finans Finansal Kiralama ve Rodrigo sorusu
01 Aralık 2015 - 10:11 www.borsagundem.com

HACMİ OLAN HİSSEYİ TAKİP EDİN

SORU-
BISTECH geçişi ile birlikte ana pazarda işlem görecek olan FFKRL sürekli işlem görmeye başlayacak mı?

Fahri Aşkın

CEVAP- Borsada 30 Kasım 2015 tarihi itibariyle işlemler BİSTECH platformundan gerçekleştiriliyor. Söz konusu platformla birlikte pazar isimleri de değişti. Yıldız Pazar, halka açık piyasa değeri 100 milyon TL üstünde olan firmaların ya da BIST 100 kapsamındaki şirketlerin işlem gördüğü Pazar konumunda bulunurken Ana Pazar halka açık piyasa değeri 100 milyon TL’nin altında bulunan şirketlerin işlem gördüğü Pazar niteliğinde. Pazarlar 9.15 ile 17.40 arasında işlem görüyor.

Finans Finansal Kiralamanın halka açık piyasa değeri 100 milyon TL’nin altında bulunduğu için hisseleri Ana Pazar kapsamında bulunuyor. Diğer pazarlarda olduğu gibi bu hissenin de işlem saati 9.15 ile  17.40 arasında olup tam gün işlem görmekte. 

Hissenin fiyat hareketi takip edildiğindeyse Aralık 2012’de en yüksek 7,16 TL’yi test ettiği ve sonrasında düşen bir eğilim ile gerilediği gözlenmekte. Ekim 2015’in ilk iki haftası belli bir çıkış sergilese de sonrasında tekrar düştü. Son olarak 30 Kasım 2015 günü kapanışını 2,80 TL’den gerçekleştirdi. Mevcut haliyle hisse yukarı yönelimlerde direnç seviyesini kıramadığı için düşüş kanalı içinde hareket etmeye devam ediyor.

Oldukça düşük bir halka açıklık oranı bulunan firmanın işlem gören kısmının da büyük bir kısmı tek elde toplanmış görünüyor. Mevcut haliyle sermayesinin yüzde biri halka açık olup aktif bir pazarı bulunmuyor. Borsadaki payın yüzde 97,45’i Finans Yatırım Menkul Değerler’in saklamasında  bulunuyor. Bu durum hissenin işlem hacminin de daralmasına neden olmakta. Son altı aydaki ortalama günlük işlem hacmi beş bin TL’nin altında kaldı.

Borsada işlem yaparken aktif pazarı bulunan hisseleri takip etmekte fayda var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)