E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFilistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı---

Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı

Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı
07 Aralık 2017 - 15:41 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararını protesto eden Filistinliler ile İsrail askeri arasında çatışma çıktı. Olayda çok sayıda protestocu yaralandı.

Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarına ilişkin kararını açıklamasının ardından şehirde hareketli dakikalar yaşanıyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına ‘ABD cehennemin kapılarını açtı” diye tepki gösteren Hamas, cuma gününü “Öfke Cuması” ilan ederek tüm Filistinlilere “Kudüs’e destek” için toplanma çağrısında bulundu.

Ancak Filistinliler yarını beklemeden sokaklara döküldü. Haaretz gazetesi, İsrail askerleri Filistinlilerin Batı Şeria ve Gazze bölgesinde çatıştığını aktarıyor.

Reuters haber ajansının geçtiği fotoğraflarda İsrail askerinin protestoculara çok sert müdahalede bulunduğu görülüyor. Haaretz Batı Şeria'da 14 protestocunun biber gazından, iki Filistinlinin de plastik mermi nedeniyle yaralandığını bildirdi.

PROTESTOLAR SABAH SAATLERİNDE BAŞLADI

Sabah saatlerinde Gazze Şeridi’ndeki Filistinli grupların çağrısı üzerine düzenlenen gösteriye yüzlerce kişi katıldı. ABD ve İsrail bayraklarının yakıldığı gösteride Filistin bayrakları ve ABD’nin Kudüs kararını protesto ettiklerini ifade eden yazıların olduğu dövizler taşındı. Beytüllahim’de düzenlenen protestolarda da ABD ve Trump posterleri yakıldı. Doğuş Kilisesi’nin avlusunda toplanan onlarca gösterici, ellerinde üzerleri çarpı işaretiyle çizilmiş Trump resimleri taşıdı. Göstericiler, “Amerika yılanın başıdır, Filistin halkı teslim olmayacak” şeklinde sloganlar attı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • e.göy07 Aralık 2017 22:30

    FİLİSTİNLİLER DE BİR AN ÖNCE DEVLETLERİNİ İLAN ETMELİ BAŞKENTLERİNİN DE DOĞU KUDÜS OLDUĞUNU BİLDİRMELİ KIBRIS'TA LEFKOŞA HEM TÜRK TARAFININ HEM RUM TARAFININ BAŞKENTİ DEĞİL Mİ ? LEFKOŞA 2 DEVLETE BİR BAŞKENT OLUYOR DA KUDÜS DE 2 DEVLETE BAŞKENT OLSUN Kıbrıs Lefkoşa'da olaylar olmuyor taraflar barış içinde yaşıyor ise KUDÜS'TE DE İNSANLAR BARIŞ İÇİNDE YAŞASALAR DAHA İYİ DEĞİL Mİ?

  • FATİH İSLAMBUL107 Aralık 2017 22:22

    Bir yoruma kısa ve öz cevap müslümanların ilk kıblesi Kudüste Mescidi Aksadır bunu inkar edenin Müslümanım demesin

  • bir yorum07 Aralık 2017 18:49

    Mervan o zaman bölge konumunda olan şam ve civarının halifesiydi.Mekke ve medine ve civarıda abdullah bin zübeyrin halifeliğine biat etmişti.Mervan kendi hükümranlığı altındakilerin haca mekke ye gidip Abdullah bin zübeyr biat etmemesi için şeytani bir plan yaparak Mekke ye karşılık kudüsü,Kabeye karşılık kudüse yaptırdığı mescidi aksayı ve hacerul esvede karşılıkda hacerul muallakayı ortaya atarak kendi insanlarına haca mekkeye gitmemelerini işte kutsalsa kudüsde kutsal bak mescidi aksa Kur'anda bile geçiyor işte ayakta duran hacerl muallaka diyerek buraya haca gitmelerine zorladı.Tam 9 yıl şam bölgesinin nsanları kudüse haca gittiler.Sonta Abdullah bin zübeyr mervan tarafından katledilince tekrar mekkeyi hac yeri ilan etti.Kudüsle ilgili uydurttuğu hadislerde değiştirilmeden günümüze kadar geldi.Olay bundan ibaret.

  • bir yorum07 Aralık 2017 18:43

    Kudüs,mescidi aksa ve hacerul muallaka bunların hiç birisi islamın bir kutsalı değildir.Bunun için savaşmak ahmaklıktır.Bu sahte kutsallar Abdülmelik bin mervan denen zalim emevi sultanı tarafından uydurulmuş ve kendi resmi imamlarına bunlar hakkında hadisler uydurtturmuştur.Yüzyıllarca bu sahte kutsallar yüzünden belki milyonlarca insanın kanı aktı.Mescidi aksayı oraya yaptıran da mervan dene sultandır.Kur'anda geçen mescidi aksa mekkeye yaklaşık 16 km lik mesafedeki mescidin adıdır.Tesulullah Muhammed (as) arasıra oraya gider ve namaz kılar dua ederdi.Mescidi aksanın anlamı uzak mescid demektir birde bunun zıddı olan mescidi edna var.o da yakın mescid demek.Mervanın bunu uydurtturmasının sebebi iktidar kavgasıydı.Mekkede halifeliğini ilan eden Abdullah bin zübeyr e karşı bu kutsalları uydurttu.