E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFifa'nın ortağı şirketin soruşturulan müdürü kaçtı---

Fifa'nın ortağı şirketin soruşturulan müdürü kaçtı

Fifa'nın ortağı şirketin soruşturulan müdürü kaçtı
11 Temmuz 2014 - 09:06 borsagundem.com

Dünya Kupası biletlerinin yasadışı bir şekilde satılmasıyla ilgili olarak soruşturulan Ray Whelan'ın ortadan kaybolduğu bildirildi

Brezilya Emniyet Genel Müdürü Fabio Barucke resmi olarak Whelan'ı adaletten kaçan biri olarak değerlendirdiklerini söyledi.


Whelan bir İngiliz vatandaşı.

Perşembe günü içinde bir hakim Whelan ve diğer 11 kişi hakkındaki soruşturmayla ilgili iddianameyi kabul etmişti.
Uluslararası bir çetenin, dört Dünya Kupası organizasyonunda yolsuzluk yaptığı ve çetenin turnuva başına 90 milyon dolar kazandığını belirtiliyor.
Whelan, Rio de Janeiro'da Fifa yetkililerinin de kaldığı lüks Copacabana Palace Hotel'de Pazartesi günü gözaltına alınmıştı.


Whelan sorgulanması ardından serbest bırakılmıştı.

Whelan ve gözaltına alınan diğer kişiler, kara para aklamak, suç ortaklığında bulunmak ve yasadışı yollarla bilet satmakla suçlanıyor.Şirket müdürünün ilk gözaltına alınması sonrası konaklama hizmetleri şirketi Match Hospitality'den yapılan açıklamada Whelan'la ilgili iddialar reddedilmiş ve soruşturma konusunda resmi makamlarla işbirliği içinde olunacağı belirtilmişti. Ancak polis bugün Whelan'ı oteldeki odasına bulamadı.
Whelan'ın polisin gelmesinden bir saat önce, bir servis kapısını kullanarak otelden ayrıldığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)