E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFi Yapı ile birlikte 22 şirkete kayyum atandı---

Fi Yapı ile birlikte 22 şirkete kayyum atandı

Fi Yapı ile birlikte 22 şirkete kayyum atandı
27 Eylül 2016 - 14:18 borsagundem.com

FETÖ/PDY' finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında AKFA Holding'e bağlı şirketler ile Fi Yapı'nın da bulunduğu 22 şirkete, TMSF yetkililerinin kayyum olarak atanmasına karar verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nca, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlandığı iddiasıyla AKFA Holding ve 44 alt şirketine yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, savcılık dosyada adı geçen şirketlere Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 133. maddesi uyarınca kayyum tayin edilmesini talep etti.

Talebi değerlendiren Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği kararında, şirketin 2013 yılındaİstanbul merkezde çalışan personeline Bank Asya'da hesap açtırarak Türkiyegenelindeki ofislerinde tahsil edilen paraları personelin hesabına yatırmak suretiyle kayıt dışı hale getirdiği, 17 Aralık 2013 tarihinde şirketin, Türkiye genelindeki bütün ofis içlerindeki birtakım belgeleri imha ettikleri yönünde ihbarda bulunulduğu belirtildi.

Yine söz konusu ihbarda, şirketin "cemaat" adı verilen FETÖ/PDY'ye ait kuruluş olduğu, ürünleri faturasız olarak sattığı, tahsilatçılar aracılığıyla satılan bu ürünlerin paralarının müşterilerden toplanarak Bank Asya'da bulunan bölge sorumlularının şahsi hesapları aracılığıyla İstanbul'a gönderilmek suretiyle vergi kaçırıldığının belirtildiği kaydedilen kararda, kayıt dışı bu paralardan kaynaklanan vergi kaybı bulunduğu, kayıt dışı paranın takibi ve denetimi için de sistemin dışında tutulduğunun bildirmesi üzerine belirtilen firmalar üzerinde gerekli çalışmalar gerçekleştirilerek tespitlerinin yapıldığı aktarıldı.

Tespit edilen firmalar ve çalışanlarının "silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "nitelikli dolandırıcılık", "özel belgede sahtecilik", "Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet" ve "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlarını işlediklerinin ihbarlar ve gizli tanıkların ifadelerinden, hesap hareketlerinden, analiz ve HTS raporlarından, Dışişleri Bakanlığı Güvenlik ve İstihbarat Genel Müdürlüğü'nün analiz raporlarından ve birçok Vergi Denetim Kurulu Başkanlıkları raporlarından anlaşıldığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şağin27 Eylül 2016 21:44

    emlak konutada elkoyunda görelim

  • muhalif27 Eylül 2016 16:14

    kervansaray selim sayılgan da kayyum atayın

  • melih demir27 Eylül 2016 15:01

    sarkuysandaki yönetimi ele geçiren organize grup servet transferine devam ediyor..içten bilgili**şirket bütün bilgilerine sahip şekilde**9 aylık bilançonun da ne geleceğini bilen**organize grubun küçük yatırımcının elindeki hisseleri içten bilgili olarak alımı devam ediyor