E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFETÖ'ye destek verenler Varlık Barışı dışında!---

FETÖ'ye destek verenler Varlık Barışı dışında!

FETÖ'ye destek verenler Varlık Barışı dışında!
28 Temmuz 2016 - 09:53 borsagundem.com

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) destek veren şirketler Varlık Barışı’nda kapsam dışı kalıyor. Meclis’e gelen tasarıyla ilgili konuşan Bakan Ağbal “Suçtan elde edilen gelirle sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi

Millete darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) destek veren şirketler Varlık Barışı’nda kapsam dışı kalıyor. Terör örgütü bağlantısı tespit edilen herhangi bir birikimin hem yurt içi hem de yurtdışından sisteme dahil edilmesi halinde soruşturma başlatılacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, FETÖ terör örgütü bağlantısı tespit edilen herhangi miktarda bir paranın Varlık Barışı kapsamında Türkiye’ye getirilmesi halinde soruşturma başlatılacağını açıkladı.

KANUN MADDESİ NET

Bakan Ağbal, Meclis’e gönderilen Varlık Barışı düzenlemesine ilişkin soruları yanıtladı. Maliye Bakanı Ağbal, FETÖ’ye destek veren şirketlerin Varlık Barışı kapsamında parasını Türkiye’ye getirip getiremeyeceği ilişkin soruya “Bir kişi hakkında getirdiği para nedeniyle doğrudan doğruya soruşturma açılamaz. Ama terör örgütüyle ilişkisini ben bilirsem, onunla ilişkin bir bulgum olursa bu kanun o kişi hakkında soruşturma yapmamı engellemiyor. Bir ara ‘Böyle bir şey yazsak mı’ diye düşündük ama yazmak gerekmiyor” yanıtını verdi. Kanunda yazılan ifadenin net olduğuna dikkat çeken Maliye Bakanı Ağbal “Kanundaki yazdığımız ifade çok net. ‘Sırf bu nedenle soruşturma açılamaz, bundan hareketle inceleme yapılamaz’ dediğimiz için başka bir nedenle kişi hakkında soruşturma yapabiliyorsam yine yapabileceğim. Bu sadece onlar için değil herkes için geçerli. PKK’nın bir parasının Türkiye’ye getirildiğini eğer görürsem, bu paranın kendisinden değil başka bir bilgi, bulgu bana gelirse o zaman yine soruşturacağım” dedi.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu devletin, bu milletin suçtan elde edilen gelirinin bir kuruşuna dahi ihtiyacı olmadığını belirterek “O gelirin kaynağını oluşturan suçla nasıl mücadele etmemiz gerekiyorsa suçtan elde edilen gelirle de sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Gelir hedefi bu kez yüksek

Hem yastık altı hem de yurtdışındaki birikimi Türkiye ekonomisine kazandırmayı amaçlayan Varlık Barışı’nda gelir hedefi yüksek. Maliye Bakanı Ağbal, ne kadar gelir beklendiğine ilişkin soruya “Bu konuda bir tahmin yapmadık ama bu düzenlememiz önceki düzenlemelerden farklı. Önceki düzenlemelerde yüzde 2-3 vergi alıyorduk, bu sefer vergi almıyoruz. Bu vatandaşı teşvik edecek, daha fazla bir kaynak gelecek. Önceki düzenlemelerde vatandaşa ‘Bu parayı getireceksin, şirkete koyacaksın, sermayeye ekleyeceksin’ diyorduk. Bu defa bunu da istemiyoruz.”

Yapılandırmaya köprü cezası da girdi

160 milyar liranın üzerine çıkan vergi ve prim borç yapılandırmasının kapsamı genişliyor. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda ele alınan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanun Teklifine trafik cezalarının yanı sıra karayolu taşıma idari para cezası, köprü ve karayolu geçiş idari para cezası da eklenecek. Ayrıca Kredi Yurtlar Kurumu’na olan borçların da kapsama ekleneceği belirtiliyor. Öte yandan eczacılara da stok affı getirilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)