E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ'cü firari savcı Muammer Akkaş'a manipülasyon suçlaması---

FETÖ'cü firari savcı Muammer Akkaş'a manipülasyon suçlaması

FETÖ'cü firari savcı Muammer Akkaş'a manipülasyon suçlaması
16 Ağustos 2018 - 19:46 borsagundem.com

SPK, FETÖ'den ihraç edilen firari savcı Muammer Akkaş'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında 17 Aralık'tan önce borsadaki işlemleri sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen firari savcı Muammer Akkaş'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

17-25 ARALIK ÖNCESİ İŞLEM YAPILMIŞ

17-25 Aralık sürecinden hemen önce, 6 Aralık ve 16 Aralık tarihleri arasında Borsa İstanbul'da yapılan işlemleri inceleyen SPK, Muammer Akkaş, Recep Akkaş ve Önder Taşlıoğlu tarafından gerçekleştirilen işlemlerin, Sermaye Piyasası Kanunu'nun (SPKn) 'Bilgi suistimali' başlıklı maddesi kapsamına girdiğini tespit etti. Kurul, söz konusu 3 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kurul ayrıca söz konusu tarihte gerçekleştirilen işlemlerle ilgili, hakkında suç duyurusunda bulunulan kişilere ek olarak Burak Özuğur'un aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında 2 yıl süreyle borsalarda geçici işlem yapma yasağı getirilmesine karar vedi.

FETÖ İLE İLİŞKİSİ NEDENİYLE İHRAÇ EDİLMİŞTİ

17-25 Aralık ve Hrant Dink cinayeti soruşturmalarını da yürüten Muammer Akkaş, FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilmiş ve hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Akkaş hakkında Dink cinayeti soruşturmasında "Resmi belgede sahtecilik" ve "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak suçlarından 58,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmış, daha sonra bu iddianame savcılığa iade edilmişti. Muammer Akkaş hala firari durumda.

SERMAYE PİYASASI KANUNU MADDE 106

Sermaye Piyasası Kanunu'nun 'Bilgi suistimali' başlıklı maddesi şu şekilde:

Bilgi suistimali MADDE 106 – (1) Doğrudan ya da dolaylı olarak sermaye piyasası araçları ya da ihraççılar hakkında, ilgili sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkileyebilecek nitelikteki ve henüz kamuya duyurulmamış bilgilere dayalı olarak ilgili sermaye piyasası araçları için alım ya da satım emri veren veya verdiği emri değiştiren veya iptal eden ve bu suretle kendisine veya bir başkasına menfaat temin eden; a) İhraççıların veya bunların bağlı veya hâkim ortaklıklarının yöneticileri, b) İhraççıların veya bunların bağlı veya hâkim ortaklıklarında pay sahibi olmaları nedeniyle bu bilgilere sahip olan kişiler, c) İş, meslek ve görevlerinin icrası nedeniyle bu bilgilere sahip olan kişiler, ç) Bu bilgileri suç işlemek suretiyle elde eden kişiler, d) Sahip oldukları bilginin bu fıkrada belirtilen nitelikte bulunduğunu bilen veya ispat edilmesi hâlinde bilmesi gereken kişiler, iki yıldan beş yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılırlar. Ancak, bu suçtan dolayı adli para cezasına hükmedilmesi hâlinde verilecek ceza elde edilen menfaatin iki katından az olamaz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)