E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"FETÖ bir ülkede daha darbe yapabilir"---

"FETÖ bir ülkede daha darbe yapabilir"

FETÖ bir ülkede daha darbe yapabilir
25 Temmuz 2016 - 22:38 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'nün Orta Asya'da ve özellikle Kırgızistan'da yoğun bir şekilde teşkilatlandığına dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'nün Orta Asya'da ve özellikle Kırgızistan'da yoğun bir şekilde teşkilatlandığına dikkat çekerek, "Kırgızistan için de ciddi bir tehdit var. Orayı üs olarak seçtikleri için. Kırgızistan devlet yapısının içinde sürekli sızmalar var" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ liderinin ABD tarafından iade edilmesi hakkında açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "ABD Fetullah Gülen'i iade etmezse, bu mutlaka ilişkilerimizi etkiler. Gülen'in 3'üncü bir ülkeye kaçma ihtimali var. Darbe girişiminde bulunmuş birine siyasi sığınma olmaz" dedi.

'CİDDİ TEHDİT VAR'
Bazı ülkelere de bizzat uyarıda bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, bu ülkelerden birinin de Kırgızistan olduğunu söyledi.

FETÖ'nün Orta Asya'da bu ülkeyi kendisine üs olarak seçtiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Her geçen gün orada bunların yapılanması büyüyor ve Kırgızistan yönetiminin içine de sızıyorlar. Onlara da böyle bir darbe girişiminde bulunabileceğini söyledik. Bize darbe girişiminde bulunan bir terörist örgüte onların müsaade etmemesi gerektiğini söyledik. Aksi takdirde onlara bakış açımız değişir. Bizden hemen listeyi bir kez daha istediler. Ben ertesi gün listeyi onlara bir kez daha ulaştırdım. Kırgızistan için de ciddi bir tehdit var. Orayı üs olarak seçtikleri için. Kırgızistan devlet yapısının içinde sürekli sızmalar var." dedi.

MISIR HAKKINDA NET BİR BİLGİ YOK
Mısır'ın Fetullah Gülen'e davette bulunduğuna yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine Çavuşoğlu, kendilerinin elinde Mısır'ın davette bulunduğuna dair net bir bilgi olmadığını ve iddialar üzerine yorum yapmayı doğru bulmadığını bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • musa26 Temmuz 2016 08:55

    Türkiye'deki darbenin haberini önceden aldığınız gibi kırgızistandakini de almışsınız. bravo.

  • batuba25 Temmuz 2016 23:33

    rusya krizinde Kırgızlar rus yanlısı karar almışlardı.bu kararrın arkasını Kırgızların araması gerekiyor.